جستجو
Close this search box.

مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی چیست؟

نوشته شده توسط تیم تولید محتوا محک
زمان مطالعه این مقاله: 3 دقیقه

در این مقاله از وب سایت محک هدف ما بررسی مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی می باشد. به عنوان مقدمه بایستی بگوئیم می توان برای حسابداری به عنوان یک علم قدمتی را تعیین کرد. اگر به گذشته نگاهی بیاندازیم می بینیم به نوعی حسابداری در دربار حاکمان و پادشاهان وجود داشته. در کنار خزانه و امر خزانه داری وجود شخص خزانه دار نشان از این امر داشت. در ادامه و متن پیش رو در مورد حسابداری و استانداردهای مربوط به آن توضیحاتی خواهیم داد. این گزینه ها اهمیت زیادی برای انواع شرکت ها دارند.

فهرست مطالب

تعریف حسابداری

درتعریف علم حسابداری بایستی گفت علمی است که وظیفه ثبت کلیه و قایع مالی شامل خرید، فروش، هزینه ها و امور بانکی را در یک دوره مالی برعهده دارد. امروزه این علم دارای شاخه های مختلف می باشد. هر کدام از این شاخه ها، مشخصات خاص خود را دارند. از شاخه های علم حسابداری می توان به حسابداری مشاغل، شرکت های دولتی، حسابداری دولتی و حسابداری مالیاتی اشاره کرد. امروزه این علم نیز دارای استانداردهای خاص خود می باشد.

این قوانین برای اجرای بهتر و ثبت صحیح وقایع مالی می باشد. البته هر یک از شاخه های حسابداری قوانین خاص  خود را دارد. اما همه این شاخه ها دارای یک استاندارد کلی هستند. مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی در این روند جایگاه ویژه ای دارند. البته در این راستا کسب اطلاع در ارتباط با حسابداری نوین مانند برنامه های حسابداری، نرم افزار حسابداری موبایل، نرم فزار حسابداری شرکتی یا نرم افزار حسابداری و مزایای آن ها نیز اهمیت دارد.

تعریف استاندارد های حسابداری و مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی

در آموزش استانداردهای حسابداری به زبان ساده یک سری از اصل ها و روش های یکسان همراه با استاندارد هایی می باشد که اساس و عمق حسابداری مالی و روش های حسابداری را ارائه می نماید. استاندارد های حساب روند شفاف بودن گزارشات مالی را در کشور بهبود می بخشد. شرکت های بین المللی از استاندارد های بین المللی گزارش های مالی استفاده می کنند. این استاندارد ها به طور مداوم تغییر می کنند.همیشه می توان آن را کنار گذاست و یکی دیگر را جایگزین آن کرد. ولی در هر حال قواعد و قوانینی است که هدایت حسابداری را بر عهده دارد. مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی می توانند در راستای اهداف مالی کمک های بسیاری کنند.

مهم ترین استاندارد های حسابداری

از طریق استانداردهای حسابداری مشخص می شود که چه موقع کدام واقعه اقتصادی باید شناخته شده اندازه گیری و نمایش داده شود. مراکزی مانند بانک ها، شرکت های تجاری و سازمان های نظارتی به استاندارد های حسابداری تکیه دارند. از این رو می خواهند مطمئن شوند اطلاعات ارائه شده دقیق می باشد. به عنوان صاحب یک کسب و کار، باید تمام مدارک مورد نیاز حسابرسان مستقل را پس از عقد قرارداد، در اختیارشان قرار دهید

هدف مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی

در این بخش از مقاله ما می خواهیم در ارتباط با هدف مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی صحبت کنیم. این هدف ها عبارتند از:

  • ارائه نمودارهای با شکل یکسان و یکنواخت برای صورت حساب های مالی
  • نشان دادن راه ها و برنامه های حسابداری که حسابدار برای اطلاع سایرین استفاده می کند.
  • ارائه تصمیم های رسمی یا غیر رسمی مربوط به قیمت گذاری دارائی ها و تعیین مقدار درآمد ها

مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی

استانداردهای حسابرسی پذیرفته شده استاندارد هایی هستند که برای حسابرسی شرکت ها و مؤسسه های خصوصی مورد استفاده قرار خواهند بود. استاندارد های حسابرسی به سه گروه تقسیم می شوند:

استانداردهای عمومی

یک حسابرس مستقل باید دارای مدرک تحصیلی معتبر از یکی از انجمن های معتبر یا موردتایید انجمن حسابداران نخبه ایران باشد. حسابرس بایستی مستقل باشد و از نظر ظاهر نیز این امر را نشان دهد.

استاندارد های حسابرسی میدانی

یک حسابرس بایستی اول از همه برنامه ریزی کافی برای انجام کار و یک نظارت کافی و مطمئن برای همکاران و دستیاران خود تهیه نموده تا هر یک از وظیفه خود آگاهی داشته باشند. دوم اینکه جهت جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده مالی از یک سیستم کنترل داخلی استفاده شود. این ها یکی از مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی می باشند.

استاندارد های حسابرسی گزارشگری

در این مرحله پس از تکمیل مستندات و مدارک جمع اوری شده حسابرس به این نتیجه می رسد که توانسته با همکاران به یک اجماع نظر برسد و می تواند مرحله گزارشگری نهایی را تهیه و ارائه نماید. این گزینه در میان مهم ترین استاندارد های حسابداری و حسابرسی قرار دارد و می تواند کمک بسیار زیادی در این زمینه به شرکت های مختلف کند.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

تیم تولید محتوا محک
تیم تولید محتوا محک
مالیات بر درآمد اتفاقی چیست؟ معافیت‌های مالیاتی

مالیات بر درآمد اتفاقی چیست؟ معافیت‌های مالیاتی

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه مالیات بر درآمد اتفاقی یکی از انواع مالیات‌های مستقیم است که به درآمدهای غیر منتظره و غیر شغلی اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می‌گیرد. این نوع درآمدها در مقابل درآمدهای مستمر مانند حقوق و دستمزد قرار دارند. هرگاه شخص حقیقی

اطلاعات بیشتر
مالیات بر درآمد چیست؟ انواع مالیات بر درآمد

مالیات بر درآمد چیست؟ انواع مالیات بر درآمد

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه مالیات بر درآمد نوعی مالیات مستقیم است که توسط دولت بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی اعمال می‌شود. این نوع مالیات دارای انواع مختلفی است که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت. نرخ مالیات بر درآمد بر اساس درآمد

اطلاعات بیشتر
مالیات بر درآمد املاک و مستغلات چیست؟

مالیات بر درآمد املاک و مستغلات چیست؟

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه مالیات بر درآمد املاک یکی از مباحث مالیاتی مهم و تخصصی است. فرقی نمی‌کند امسال یا چند سال دیگر، قوانین مالیات بر درآمد املاک اغلب، در راس مهم‌ترین انواع مالیات بر درآمد قرار دارد. شاید گره خوردن قوانین مالیات املاک

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

جستجو

مشاهده رایگان دمو نرم افزارحسابداری