صفر تا 100 راه اندازی مرغداری

نوشته شده توسط مهدی میدان
زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه

مرغداری یکی از صنایع مهم و پرسود در بخش دام‌پروری است که با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای محصولات دامی، به عنوان یک فرصت سودآور برای کارآفرینان در نظر گرفته می‌شود. در راه اندازی مرغداری برنامه ریزی و مدیریت صحیح هزینه‌ها جهت بهره وری بیشتر از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو افرادی که قصد ورود به این صنعت را دارند می‌بایست با مراحل مختلف راه اندازی آن آشنا باشند تا بتوانند تصمیم‌های مناسبی در مواجهه با چالش‌ها بگیرند. در این مقاله، به بررسی مراحل راه‌اندازی مرغداری، مزایا و معایب این کسب و کار و همچنین نحوه مدیریت هزینه‌های مرغداری با استفاده از نرم افزار حسابداری پرداخته خواهد شد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

مراحل راه اندازی مرغداری

مراحل راه اندازی مرغداری

در ادامه با مراحل راه اندازی مرغداری آشنا می‌شویم.

مرحله یک: برنامه ریزی برای شروع کار

اولین اقدام در راه اندازی مرغداری برنامه ریزی برای شروع کار و تدوین طرح مناسب برای مرغداری است. در این مرحله باید اطلاعات مربوط به بازار هدف، نوع مرغ، تعداد مرغ‌هایی که قصد پرورش آنها را دارید، نوع ساختمان و تجهیزات لازم، هزینه‌های پرورش مرغ و… را بررسی کنید. همچنین باید تعیین کنیدکه آیا بازار هدف شما داخلی است یا بازار خارجی؟ بررسی بازار و مشخص کردن نیازهای مشتریان، به شما در تعیین تعداد و نوع مرغ‌هایی که باید پرورش دهید، کمک خواهد کرد.

نوع مرغ نیز باید با توجه به بازار هدف و نیاز مشتریان انتخاب شود. برای مثال در پرورش مرغ تخم‌گذار بومی، امکان صادرات به خارج از کشور وجود ندارد. در کنار این موارد بررسی و برآورد هزینه‌های راه اندازی این کسب و کار نیز بسیار مهم است. چرا که کمک می‌کند بودجه مناسب برای این کار را برآورد و تأمین کنید.

مرحله دو: دریافت مجوز راه اندازی مرغداری

دومین مرحله در راه اندازی و تأسیس مرغداری دریافت مجوز یا پروانه کسب از مراجع مربوطه است. این مجوز به شما اجازه فعالیت تجاری در مکان موردنظر را می‌دهد. برای اخذ جواز تأسیس یا مجوز راه اندازی مرغداری‌های تخم‌گذار، گوشتی و یا گله مادر، مراحل قانونی زیر را باید طی کنید:

  1. مراجعه به اداره جهاد کشاورزی منطقه جهت اطلاع از شرایط موردنیاز.
  2. تهیه طرح توجیهی به همراه جزئیات دقیق و با رعایت ضوابط قانونی و فنی.
  3. مشخص کردن محل جغرافیایی طرح و تهیه نقشه ساختمان‌ها و تأسیسات.
  4. ارائه اسناد و تقاضای کتبی و ارائه درخواست برای تشکیل پرونده.
  5. مراجعه کارشناسان و بازدید از محل مرغداری.
  6. استعلام دامپزشکی.
  7. طی شدن فرایند اداری و صدور مجوز

به علاوه، در هر مرحله از فرایند اخذ جواز، رعایت مقررات و ضوابط فنی و قانونی بسیار مهم است. ضمن اینکه در پرورش مرغ تخم‌گذار بومی، امکان صادرات به خارج از کشور وجود ندارد چرا که هدف تمامی بازارهای محلی، شهری و استانی است. در صورتی که مجوز مورد نیاز اخذ شود، سالن پرورش مرغ به صورت ماهانه توسط دامپزشک بازرسی می‌شود و وضعیت کلی آن گزارش می‌شود. هدف از بازرسی، کنترل آلودگی و بیماری‌های منطقه‌ای است. بنابراین، مرغدار موظف است که به مسائل بهداشتی، بیماری‌های طیور و واکسیناسیون آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشد.

مرحله سه: تهیه زمین مناسب

تهیه زمین مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل راه اندازی مرغداری است. در این مرحله باید باید زمینی با مساحت کافی و شرایط مناسب برای پرورش مرغ را پیدا کنید. این زمین باید در منطقه‌ای باشد که دسترسی به آب، برق و گاز آسان باشد. همچنین از نظر خاک، آب و هوا شرایط مطلوبی برای پرورش مرغ داشته باشد. لازم به ذکر است که قبل از خرید زمین، بهتر است از دامپزشک محلی و کارشناسان مربوطه مشاوره بگیرید تا از شرایط مناسب بودن زمین اطمینان حاصل کنید.

استانداردهای راه اندازی مرغداری

طبق قوانین جهاد کشاورزی و به منظور رعایت بهداشت و کاهش احتمال انتقال بیماری‌ها، مرغداری باید در مکانی با ویژگی‌های خاص و مناسب قرار گیرد. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

  1. فاصله مناسب با مراکز پرورش طیور دیگر: برای جلوگیری از انتقال بیماری‌ها بین مرغداری‌ها، فاصله حداقل 1.5 کیلومتر بین مرغداری‌ها باید حفظ شود.
  2. جهت ساختمان: مرغداری باید به صورت شرقی و غربی ساخته شود تا باعث جلوگیری از افزایش دمای داخل سالن شود.
  3. فاصله از فضای سبز: فاصله حداقل 15 متری دیوارهای مرغداری با فضای سبز باید حفظ شود تا در صورت انتشار آلاینده‌ها به فضای سبز، به بهداشت آن منطقه آسیب وارد نشود.
  4. محوطه سازی و حصارکشی مناسب: مرغداری باید در محیطی ایمن و بهداشتی قرار گیرد و محوطه سازی و حصارکشی مناسب نیز باید برای آن انجام شود تا از حملات حیوانات و دزدی جلوگیری شود.
ساخت مرغداری
بستن سال مالی در نرم افزار محک
بستن سال مالی در نرم افزار محک

مرحله چهار: ساخت مرغداری

بعد از خرید زمین مناسب نوبت به ساخت و احداث مرغداری و همچنین نصب تجهیزات بر اساس استانداردهای این کسب و کار می‌رسد. باید به این نکته اشاره کنیم که هیچ الزامی به خرید یا ساخت مرغداری نیست شما می‌توانید با اجاره مرغداری‌های غیرفعال یا تعمیر و بازسازی ساختمان‌های مناسب مرغداری خود را تأسیس کنید. برای ساخت مرغداری، بهتر است با مهندسان معماری مشورت کنید تا بهترین طرح مرغداری را بر اساس نیازهای شما طراحی کنند.

مرحله پنج: خرید تجهیزات مناسب

در مرحله پنجم، باید تجهیزات مناسب برای مرغداری را تهیه کنید. این تجهیزات شامل دستگاه‌های پرورش مرغ، تجهیزات جمع آوری تخم، تجهیزات خوراک دهی و آب دهی، تجهیزات برقی مانند ژنراتور و تجهیزات مرتبط با مرغداری است. بهتر است با توجه به اندازه و نوع مرغداری خود، تجهیزات را انتخاب کنید. برای مثال، اگر مرغداری شما در حال پرورش ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ مرغ است، باید تجهیزاتی را انتخاب کنید که مناسب این تعداد مرغ باشد. همچنین، باید به این نکته توجه کنید که تجهیزاتی که انتخاب می‌کنید، باید کیفیت بالایی داشته باشند. چرا که تجهیزات با کیفیت، پایداری بیشتری دارند و هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آنها کمتر است.

مرحله شش: تهیه مرغ‌های گوشتی و تخم‌گذار

در مرحله پنجم از تأسیس مرغداری، باید مرغ‌های گوشتی و تخم‌گذار مناسبی را تهیه کنید. برای این منظور می‌توانید به مراکز تخصصی پرورش مرغ‌ها مراجعه کنید و با توجه به نیازهای مرغداری خود، مرغ‌های گوشتی و تخم‌گذار مناسب را خریداری کنید. در این مرحله باید به انتخاب نژاد مناسب، مرغ‌هایی با سلامتی بالا و توانایی تولید بالای تخم یا گوشت توجه کنید. همچنین، برای جلوگیری از بروز بیماری و عفونت در مرغداری، مرغ‌هایی که تهیه می‌کنید باید دارای گواهی سلامت و واکسیناسیون باشند.

مرحله هفت: نگهداری و پرورش مرغ

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مراحل در راه اندازی مرغداری‌ نگهداری و پرورش مرغ‌ها است از این رو برای این منظور باید شرایط مناسبی برای آنها فراهم کنید. به عنوان مثال، دمای مناسب برای پرورش مرغ تخم‌گذار در حدود ۲۰-۲۷ درجه سلسیوس و برای پرورش مرغ‌های گوشتی حدود ۲۱-۲۶ درجه سلسیوس است.

همچنین باید مرغداری مجهز به تجهیزاتی مانند سیستم تهویه، نورپردازی، آب‌رسانی و تغذیه باشد تا شرایط مساعد برای رشد و تکثیر مرغ‌ها فراهم شود. در این مرحله همچنین باید به مسائل بهداشتی و دارویی مرغ‌ها نیز توجه شود و به صورت دوره‌ای از دامپزشکان معتبر برای بازدید و ارزیابی مرغداری دعوت شود.

مرحله هشت: بازاریابی و فروش محصولات

برای بازاریابی محصولات خود، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند تبلیغات در رسانه‌های مختلف، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تولید محصولات با بسته بندی خاص و جذاب و همچنین شرکت در نمایشگاه‌های صنعتی و کشاورزی استفاده کنید. برای فروش محصولات، می‌توانید به فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها مراجعه کرده و محصولات خود را با قیمت مناسب به فروش برسانید.

مزیا و معایب راه اندازی مرغداری

همانطور که می‌دانیم راه اندازی هر کسب و کاری با چالش‌های زیادی همراه است. مرغداری نیز از این قائده مستثنی نیست. راه اندازی این کسب و کار مزایا و معایب متعددی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مزایامعایب
درآمد مناسبسرمایه بالا
تقاضا بالا در بازاربیماری‌های طیور
اشتغال‌زاییتغییرات بازار
بازگشت سرمایه سریعنیاز به تخصص و تجربه

مدیریت هزینه‌های مرغداری با نرم افزار حسابداری

در این مقاله با نحوه راه اندازی مرغداری، مزایا و معایب آن آشنا شدیم. همواره یکی از نکات مهمی که در راه اندازی این کسب و کار باید به آن توجه داشت مدیریت هزینه‌ها مرغداری با کمک نرم افزار حسابداری است. استفاده از نرم افزار حسابداری برای مدیریت هزینه‌های مرغداری می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید به صورت دقیق‌تری هزینه‌های مرغداری خود را مدیریت کنید و با بهینه سازی هزینه‌ها، سود بیشتری را از فروش محصولات کسب کنید.

نرم افزار حسابداری مرغداری علاوه بر ذخیره سازی دقیق اطلاعات مالی و حسابداری، به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید در زمینه بودجه‌بندی، مدیریت سفارشات، پیش بینی درآمد و هزینه‌های آتی و دیگر مسائل مالی دقیق‌تر عمل کنید. یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار نرم افزار حسابداری محک است که با دارا بودن امکانات کاربردی، پشتیبانی سریع و امنیت بالا توانسته اعتماد بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارهای مطرح این حوزه را به دست آورد.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

Picture of مهدی میدان
مهدی میدان
افزایش فروش مغازه موبایل فروشی

افزایش فروش مغازه موبایل فروشی | راهنمای جامع و کاربردی

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه هر یک از این کسب‌وکارها، به دنبال راه‌هایی برای افزایش فروش مغازه موبایل فروشی هستند؛ همچنین،با افزایش برندهای تولیدکننده گوشی و گسترش تقاضا برای لوازم جانبی، فروشگاه‌های موبایل‌فروشی متنوعی در سرتاسر کشور ایجاد شده‌اند؛ بدین منظور، در این مقاله از

اطلاعات بیشتر
آشنایی با شرکت‌های معتمد مالیاتی

آشنایی با شرکت‌های معتمد مالیاتی و مزایای استفاده از آن‌ها

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه در پی تغییرات اخیر در شیوه ارسال صورت‌حساب‌ها به سامانه مودیان مالیاتی، کسب‌وکارها ملزم به ارسال الکترونیکی اطلاعات مالی خود هستند. این فرایند به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. در روش مستقیم، مودیان شخصاً مسئولیت ارسال اطلاعات را

اطلاعات بیشتر
سنوات چیست؟

صفر تا 100 سنوات؛ حق رسمی کارمندان و کارگران در قانون کار

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه سنوات یکی از مزایای در نظر گرفته شده توسط وزارت کار است. تمامی کارفرماها وظیفه دارند سنوات را در حقوق و دستمزد کارمند و کارگر خود لحاظ کنند. به احتمال زیاد کلماتی مانند حق سنوات یا پایه سنوات را در

اطلاعات بیشتر

3 Responses

    1. سلام عرض ادب و احترام
      حداقل فاصله مرغداری تا روستا باید 1000 متر باشد.
      متشکرم از شما

  1. بسم الله الرحمن الرحیم
    سلام علیکم
    ۱۴۰۳/۰۶/۱۶
    ۱تا۱۰هکتار زمین واقع در روستای کلاته المجوق فریمان، ۶۰کیلومتری مشهد مقدس، ۲۷کیلومتر تا کشتارگاه مرغ ،۶ماه آب رایگان رودخانه و۶ماه چاه عمق۱۰ متر…، سرمایه گذار محترم وشاد نیازمندیم نیروی کار ارزان و فراوانارتفاع۱۷۲۰ متر منطقه بکر هیچ سابقه مرغداری نیست هوا خوشگوار معتدل کوهستانی سرد ،آب برق گاز تلفن ثابت وسیار دکل مرتفع مخابرات همراه، اسفالت خوب ،جمعیت زیر۲۰ خانوار امنیت بالا ،
    حسینیان ۰۹۱۵۹۲۲۲۴۰۹
    ضمنا برای پرورش دام سبک وسنگین، وشتر مرغ مناسب است، زمین واّب ،برای پروار وسیدی مناسب است، خوراک ۹۹درصد وارداتی…09010280647 حسینیان التماس دعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Search

مشاهده رایگان دمو نرم افزار حسابداری