سال مالی چیست؟ | رسیدگی به حساب‌ها به چه صورت است؟

زمان مطالعه این مقاله: 3 دقیقه

سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها گام بلندی برای پیشرفت است. امروزه در دنیای تجارت امور حسابداری و مالی یکی از اصلی ترین و حساس ترین امور اداری آن شرکت می‌باشد. حسابرسی دقیق در یک دوره مالی می‌تواند این مسئله را یادآور شود که در طول سال گذشته نتیجه فعالیت‌های اقتصادی شرکت و مرکز تجاری جنبه مثبت داشته یا منفی و این موضوع در انتهای سال مالی مشخص خواهد شد.

فهرست مطالب

نکته مهم این است که  در پایان سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها خود برنامه و روش خاصی دارد که یک حسابدار حرفه ای با توجه به فعالیت‌های تجاری و یا خدماتی یک شرکت به آن رسیدگی کرده و محاسبه می‌کند. با ذکر این مقدمه در مقاله پیش رو از محک سافت به بررسی سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها پرداخته و در مورد آن توضیحاتی خواهیم داد.

سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها

نحوه رسیدگی به حساب‌ها و مراحل آن

در انتهای سال مالی هیئت مدیره بایستی صورت کلیه دارایی، دیون، تعهدات و ترازنامه سود و زیان مالی شرکت را طی گزارشی که نشان دهنده وضعیت عمومی‌آن باشد تهیه و تنظیم نماید. حداقل بیست روز قبل از تشکیل مجمع عمومی‌عادی سالانه در اختیار بازرسان شرکت قرار دهد تا رسیدگی شود. به طور کلی مهمترین بخش مالی یک شرکت در طول سال رسیدگی به حسابهای شرکت می‌باشد. در واقع بررسی سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها بسیار مهم است. برای این کار(رسیدگی و بررسی مالی شرکت) موارد زیر بایستی انجام گردد:

  • استهلاک اموال و هزینه‌ها و اندوخته‌های لازم در ترازنامه. هر چند که پس از محاسبه استهلاک و اندوخته‌ها سود قابل تقسیمی‌ باقی نماند یا این که سود حاصل شده ناچیز و قابل تقسیم نمی‌باشد. این اقدامات را می‌توان با برنامه حسابداری انجام داد.
  • در صورتی که اموال و دارایی‌های شرکت به هر دلیلی کاهش یافته باشد بایستی در بخش استهلاک حسابداری منظور گردد و برای کاهش ضرر و زیان سایر اقلام و دارایی‌ها و هزینه‌های احتمالی ذخیره‌های لازم پیش بینی گردد.
  • تعهدات مالی شرکت بایستی با قید مبلغ در ترازنامه مالی شرکت باشد.

هزینه‌ها و سهام

  • هزینه تاسیس شرکت بایستی قبل از مشخص شدن سود در ترازنامه مالی مشخص گردیده و مستهلک گردد.
  • هزینه‌هایی که در جهت افزایش سرمایه شرکت منظور گردیده است بایستی حداکثر تا 5 سال از تاریخی که این هزینه‌ها به عمل آمده است مستهلک گردد.
  • سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها شامل سهام هم می‌شود. در صورتی که سهام جدیدی در نتیجه ازدیاد سرمایه صادر شده و به هزینه بالتر از مبلغ اسمی‌ فروخته شده باشد مبالغ ازدیاد سرمایه را می‌توان از این اضافه ارزش کم کرد.
سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها

سود حاصله شرکت در یک سال مالی و انواع آن

سود حاصله شرکت پس از کسر کل هزینه‌های مالی و مخارج لازم شرکت در طول یک سال مالی محاسبه گردیده و بدست می‌آید که به دو دسته تقسیم می‌شود:1_سود خالص 2_سود قابل تقسیم.

 در ادامه در مورد هر دو توضیحاتی خواهیم داد.

سود خالص

به سودی گفته می‌شود که بعد از کسر کلیه هزینه‌های مالی، استهلاک و ذخیره‌ها از درآمد شرکت باقی بماند که در چنین صورتی بدین معنی است که هرگاه  شرکتی دارای سود خالصی بود حسابدار می‌تواند ضرر و زیان‌های وارده در سال‌های مالی قبل را کسر نموده و معادل یک بیستم باقیمانده را به عنوان ذخیره قانونی منظور کند. تا هنگامی‌ که اندوخته قانونی شرکت به یک دهم سرمایه شرکت برسد. در سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها این مورد مهم است.

سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها

.سود قابل تقسیم در سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها

سود قابل تقسیم در حقیقت همان سود خالصی است که در پایان سال مالی بدست می‌آید. پس از کسر زیان‌های سال قبل و اندوخته‌های قانونی و اختیاری باقی بماند. مرجع تقسیم کننده و صلاحت دار جهت تقسیم این سود مجمع عمومی‌هیئت مدیره می‌باشد که سود را به صورت عادلانه و بر اساس قانون و اساسنامه داخلی شرکت بین سهام داران تقسیم می‌کند. در مورد تقسیم مبالغ اندوخته نیز هیئت مدیره و در جلسه مجمع تصمیم گیری می‌شود. هیچ کس حتی رئیس هییت مدیره و مدیر عامل در این مورد(تقسیم سود) نمی‌توانند اظهار نظر مستقل نموده یا اقدامی‌انجام دهند.

سخن آخر

در این مقاله از محک سافت ما به بررسی سال مالی و چگونگی رسیدگی به حساب‌ها پرداختیم. اما نکته پایانی این که رسیدگی به امور مالی در پایان یک سال مالی و حساب سود و زیان شرکت امری مهم و حیاتی بوده که احتیاج به یک حسابرسی دقیق و حسابدار خبره دارد. در این راستا مؤسسه حسابداری محک سافت آمادگی انجام هر گونه مشاوره و حسابرسی مالی دقیق توسط حسابداران خبره خود را دارد تا شما را در این امر حساس یاری نماید.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

تیم تولید محتوا محک
تیم تولید محتوا محک
استارتاپ چیست؟ مراحل راه اندازی استارتاپ

استارتاپ چیست؟ مراحل راه اندازی استارتاپ

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه در دهه‌های اخیر، استارتاپ‌ها به عنوان یکی از موضوعات مهم و جذاب دنیای کسب و کار شناخته می‌شوند. با وجود چالش‌های بسیاری که در ایجاد و راه اندازی استارتاپ‌ها وجود دارد، این کسب و کارهای پویا توانسته‌اند پیشرفت چشمگیری در

اطلاعات بیشتر
0 تا 100 راه اندازی مغازه شال و روسری

0 تا 100 راه اندازی مغازه شال و روسری

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه امروزه با رونق صنعت مد و لباس، فرصت‌های بی‌نظیری برای کسب و کارهای جدید ایجاد شده است. در این راستا، فروشگاه‌هایی همچون شال و روسری به عنوان یک نوع از کسب و کارهای فعال در این حوزه، به سرعت جایگاه

اطلاعات بیشتر
پرسونال برندینگ چیست؟ مراحل پرسونال برندینگ

پرسونال برندینگ چیست؟ مراحل پرسونال برندینگ

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه در فضای رقابتی امروز، صرفاً داشتن مهارت و تخصص سبب موفقیت شما نمی‌شود. مهارت‌ها و تخصص شما باید مانند هر محصول و کسب‌وکاری معرفی و شناخته شود. اینجاست که مبحث پرسونال برندینگ اهمیت می‌یابد. پرسونال برندینگ به شما کمک می‌کند

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

مشاهده رایگان دمو نرم افزارحسابداری