حسابداری بیمارستان یکی از انواع پرکاربرد و پیچیده دانش و فن حسابداری است. روندهای حسابداری بیمارستان توسط کارمندان، حسابداران، حسابرسان و مدیران بخش امور مالی در بیمارستانها انجام میشود. برخی از روندها در این نوع از حسابداری عبارتند از: محاسبه درآمدها، محاسبه، تجزیه و تحلیل، طبقهبندی و ارائه گزارش از هزینهها، ثبت و صدور اسناد رویدادهای مالی در بیمارستان، گردآوری، ثبت و محاسبه اسناد و تراکنشهای مالی در بخشهای مختلف بیمارستان مانند: کلینیک، داروخانه، اورژانس و رادیولوژی و محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل بیمارستان. از نرم افزارهای حسابداری محک مانند سیستم حسابداری شرکتی محک، به دلیل جامعیت و کارایی، برای ساماندهی به امور حسابداری مراکز خدمات بهداشت و درمان و سلامت، مانند بیمارستانها نیز میتوان استفاده کرد.
حسابداری بیمارستان
هر سازمان، شرکت، نهاد و کسبوکاری برای مدیریت درآمد، داراییها، اموال، هزینه و اسناد رویدادهای مالی خود نیازمند گونهای از حسابداری است. بیمارستانها و دیگر مراکز بهداشتی و درمانی نیز به چنین سیستمی برای مدیریت بهینه اطلاعات مالی و تصمیمگیری درست برمبنای پردازش این اطلاعات نیاز دارند. دانش و سیستمی که چنین کارکردی را برای بیمارستانها و مراکز درمانی دیگر، ایجاد و فراهم میکند، حسابداری بیمارستانی نامیده میشود.
سیستم ترخیص و حسابداری بیمارستان در یک نگاه
یکی از مهمترین بخشها در حسابداری بیمارستان، سیستم ترخیص و هزینهیابی است. در این سیستم تمامی امور مربوط به هزینههای خدمات درمانی بیماران، شیوههای پرداخت، قراردادهای بیمه، محاسبه نهایی برای ترخیص بیمار و مواردی از این دست، مدیریت میشود. امروزه این سیستم به کمک نرم افزار حسابداری و زیرسیستمها و ابزارهای اتوماسیون بیمارستانی با سرعت و دقت بالایی اجرا میشود. برخی از اجزای دیگر سیستم حسابداری بیمارستانی عبارتند از:
- حسابداری امور مالی کلی در بیمارستان
- حسابداری بیماران
- حسابداری پزشکان
- عملیات ترخیص
- خدمات بخش حسابداری
حسابداری بیمارستان دارای مراحل مختلفی است که از جمله مهمترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: تنظیم اسناد مالی توسط بخش امور مالی و حسابداری بیمارستان، درخواست خرید کالا و تجهیزات، رسیدگی به اسناد، ارسال اسناد به بخش اعتبارات یا صدور سند، ثبت اسناد، مشاورههای مالیاتی و طبقهبندی هزینهها و درآمدها. همچنین برخی از وظایف حسابداران و کارمندان امور مالی بیمارستان عبارتند از:
- ارائه امار حسابها در بخشهای آزمایشگاه، داروخانه، وسایل مصرفی، رادیولوژی، فیزیوتراپی و غیره
- ارائه گزارش از وضعیت بیمار در هر مرحله از ارائه خدمات درمانی
- آمار کلی بیماران سرپایی و بیماران بستری
- بررسی، تنظیم و صدور صورتحساب برای بیماران بیمهای
- تهیه آمار پیشپرداختهای بیماران
انواع مراکز خدمات بهداشت و درمان
تمامی مراکز خدمات بهداشت، درمان و سلامت از نوع سازمانها یا شرکتهای خدماتی هستند و حسابداری آنها وجوه مشترک فراوانی دارد که درباره ماهیت آن در بخشهای بعدی توضیح خواهیم داد. در واقع وجوه تفاوت حسابداری این مراکز با یکدیگر، بیشتر مربوط به مقیاس سازمان، تعداد واحدهای درون آنها، میزان، تعداد و مقیاس خدماتی که ارائه میدهند و نوع ارتباط این مراکز با شرکتهای بیمه است. در ادامه با انواع گوناگونی از مراکز خدمات بهداشت، درمان و سلامت آشنا میشویم:
- بیمارستانها: بیمارستانها بزرگترین و مهمترین مراکز ارائه خدمات بهداشت و درمان هستند که بیشترین میزان خدمات تخصصی را ارائه میدهند. این مراکز همچنین دارای بیشترین تجهیزات تخصصی هستند. برخی از بخشهای بیمارستانهای عمومی عبارتند از واحدهای: اورژانس، احیا، بستری، اتاق عمل، ICU، CCU، نوزادان، سوانح و سوختگی و مراقبتهای ویژه.
- مراکز جراحی سرپایی: این مراکز مناسب انجام برخی عملهای جراحی در خارج از محیطهای بیمارستانی هستند. برخی از عملهای جراحی سرپایی در زمینههایی چون: اورولوژی، گوش، چشم و بینی هستند.
- مراکز زایمان: در این مراکز، خدمات: مراقبت و ارائه مشاوره به خانمهای باردار، اداره امور زایمان و مراقبتهای بعد از زایمان ارائه میشود. این مراکز دارای تجهیزات کامل بیمارستانی نیستند و زایمانهایی که احتمال خطر بالا در آنها وجود دارد در این مراکز انجام نمیشوند.
- مراکز انتقال خون: بانکهای خون یا مراکز انتقال خون، مراکزی هستند که در آنها افرادی با میل و اراده خود، خون و پلاکت را برای استفاده در مقاصد درمانی برای افراد نیازمند، اهدا میکنند.
- کلینیکهای پزشکی: کلینیکها مراکزی با مطبها یا واحدهای مجزا هستند. در هریک این واحدها، پزشکان متخصص در رشتههای گوناگون، خدمات تشخیص و درمانهای سرپایی و تجویز نسخههای دارو را به بیماران و مراجعان ارائه میدهند. برخی از کلینیکها از نوع تخصصی هستند و در آنها خدمات درمانی در یک زمینه خاص مانند: زیبایی، دندانپزشکی، گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی ارائه میشوند.
- مراکز دیابت: تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران دیابتی در مراکز دیابت انجام میشود. در این مراکز همچنین در مورد سبک زندگی افراد دیابتی به این افراد آموزش داده میشود.
- مراکز دیالیز: بیمارانی با مشکلات حاد کلیوی عموما به خدمات دیالیز منظم خون نیاز دارند. در این مراکز خون این بیماران توسط تجهیزات دیالیز، بهطور مصنوعی فیلتر میشود. بیمارستانها نیز دارای بخش دیالیز خون هستند.
- مراکز رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی: خدمات سونوگرافی، اشعه ایکس، امآرآی و سیتیاسکن در مراکز رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی انجام میشود. بسیاری از بیمارستانها نیز دارای چنین بخشی در داخل سازمان خود هستند.
- مراکز رواندرمانی و اعتیاد: مراکز رواندرمانی با خدمات روانشناسی و روانکاوی، مراکز روانپزشکی، آسایشگاههای اعصاب و روان و مراکز ترک انواع اعتیاد بههمراه خدمات رواندرمانی را میتوان در این گروه قرار داد.
- خانههای سالمندان و معلولان: در این مراکز افراد کمتوان یا ناتوان به دلایلی چون: کهولت سن، آلزایمر، بیماریهای دوران کهنسالی، کمتوانی و ناتوانی به دلیل انواع معلولیت جسمی و ذهنی نگهداری میشوند.
- مراکز توانبخشی و ارتوپدی: بسیاری از افرادی که دچار کمتوانی یا ناتوانی ناشی از انواع بیماری در زمینه تحرک یا عملکرد اعضای بدن هستند، به خدمات این مراکز نیاز دارند. فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی برخی از خدمات این مراکز بهشمار میآیند.
- مراکز کنترل سلامت از راه دور: در این مراکز، ارائه مشاورههای پزشکی، درمانی، سلامتی و روانی از طریق تماس تلفنی یا ارتباط اینترنتی آنلاین انجام میشود.
حسابداری بیمارستان زیرمجموعه کدام نوع از حسابداری است؟
حسابداری بیمارستان و مراکز خدمات بهداشت، درمان و سلامت، نوع ویژهای از حسابداری است که بهدلیل تعداد بالا و پیچیدگی روندهای آن، میتوان آن را ترکیبی از چندین نوع مشهور از دانش و فن حسابداری بهشمار آورد. در ادامه، این فنون و دانشها را معرفی و دلایل ارتباط آنها با حسابداری بیمارستان را توضیح میدهیم.
حسابداری تعهدی
در مراکز ارائه خدمات درمان، بهداشت و سلامت، پرداخت از سوی بیمار در زمانهای مختلفی انجام میشود. گاهی پرداخت، پیش از ارائه خدمت انجام میشود؛ مانند زمانی که پیش از انجام ویزیت از سوی پزشک، مبلغ ویزیت بهصورت کامل و بهصورت نقدی از سوی کلینیک دریافت میشود.
گاهی پرداخت، بلافاصله بعد از ارائه خدمت درمانی انجام میشود و در بسیاری موارد نیز مانند زمان استفاده از انواع بیمهنامههای درمانی، پرداخت یا بخشی از آن، بعد از مدتی و از سوی شرکت بیمه انجام میشود. مدیریت این نوع از رویدادهای مالی، نیازمند آشنایی با یکی از رشتههای حسابداری به نام حسابداری تعهدی است که در نقطه مقابل حسابداری نقدی قرار میگیرد. حسابداری تعهدی (Accrual Accounting) یک روش حسابداری است که در آن روندهای حسابداری بدون در نظر گرفتن زمان تسویه حساب یا پرداخت انجام میشود. این در حالی است که در روش حسابداری نقدی، رویدادهای مالی تنها در زمان پرداخت یا دریافت وجه، به رسمیت شناخته میشوند.
حسابداری خدماتی
بیمارستانها و دیگر مراکز بهداشت، درمان و سلامت از نوع سازمانها یا شرکتهای خدماتی هستند؛ یعنی فعالیت آنها مانند شرکتهای تولیدی به صورت یک کالای مادی تولید شده، ملموس نیست. آموزشگاههای زبان و موسیقی، مراکز فنیوحرفهای، شرکتهای حسابداری، تعمیرگاههای خودرو، شرکتهای حملونقل و مراکز درمانی، از این نظر، نوعی مرکز خدماتی هستند و حسابداری آنها نیز از این وجه در گروه حسابداری خدماتی قرار میگیرد.
سه مرحله اساسی در این نوع از حسابداری وجود دارد که عبارتند از: “بررسی مجموعه اقداماتی که در طول دوره مالی انجام شده است”، “تهیه تراز آزمایشی دفاتر کل و معین” و “ثبت تعدیلات به منظور اصلاح حساب های معین و کل”.
حسابداری هزینه و درآمد
در مراکز بهداشتی و درمانی، دو مفهوم هزینه و درآمد عموما در واحدهایی مجزا مورد شناسایی، طبقهبندی، تجزیه و تحلیل، بررسی و ایجاد گزارش قرار میگیرند. منظور از در حسابداری هزینه، حسابی موقت با ماهیت بدهکار است. در حساب هزینه، مخارجی با مصرف عینی و ملموس و مصارف غیر عینی مانند استهلاک دارایی، ثبت و طبقهبندی میشوند. برخی از انواع هزینهها در این نوع از حسابداری عبارتند از:
- هزینههای عمومی و اداری
- هزینه استهلاک
- هزینههای حقوق و دستمزد
- هزینه های مالی
- هزینههای توزیع و فروش
منظور از درآمد حسابی با ماهیت بستانکار است. درآمد در حسابداری همچنین عایدی است که شرکتها از محل انجام هرگونه فعالیت تجاری از انواع: تولیدی یا خدماتی کسب میکنند. بنابراین درآمد یک مرکز درمانی، از محل فروش یا ارائه خدمات درمانی، بهداشتی و سلامتی تامین میشود.
حسابداری حقوق و دستمزد
طبعا در هر مرکز درمانی و بهداشت و سلامت، تعیین میزان حقوق، مزایا و دستمزد پرسنل اداری، خدماتی و متخصصان مرکز و مدیریت پرداخت و دریافت در این زمینه توسط حسابداران بیمارستان و با روشهای دانش و فن حسابداری حقوق و دستمزد انجام میشود.
انجام امور حسابداری بیمارستان در بخش امور مالی
امور مالی یکی از مهمترین واحدها در مراکز بهداشتی و درمانی است که بر تمامی فرآیندهای مالی نظارت دارد. این بخش عموما مجموعهای از امکانات، منابع و نیروی انسانی از کارمندان و حسابداران را در اختیار دارد و تمامی آنها هدف واحدی را دنبال میکنند.
این هدف همان: ثبت، طبقهبندی، گردآوری و بایگانی اسناد مالی و انجام تمامی محاسبات مرتبط با مسایلی چون: هزینه، درآمد، سود و زیان، بودجه، بیمه، حقوق، مزایا و مالیات و نیز ارائه گزارشها به مدیران بیمارستانها و مراکز درمانی است.
گستردگی وظایف، تعداد واحدها و تعداد کارمندان بخش امور مالی در مراکز خدمات بهداشت و درمان، بستگی به وسعت مرکز و گستردگی خدمات آن دارد. برای مثال تعداد واحدهای بخش امور مالی در یک بیمارستان بسیار بیشتر از تعداد واحدهای بخش امور مالی در یک کلینیک یا خانه بهداشت است. برای درک این موضوع با واحدها و شرح وظایف مسئولان هریک آنها در یک بیمارستان (بهعنوان نمونه) آشنا میشویم.
بخش امور مالی بیمارستان
امور مالی بیمارستان دارای چندین زیرمجموعه است که در ادامه با وظایف آنها آشنا خواهیم شد. مدیر امور مالی بیمارستان معمولا یک حسابدار باتجربه و حرفهای است که آگاهی کلی نسبت به انواع فرآیندهای حسابداری دارد و در یک یا چند زمینه ویژه مالی نیز تخصص حرفهای دارد. بخشی از وظایف کلی امور مالی در بیمارستان عبارتند از:
- برنامهریزی روندهای حسابداری در بیمارستان
- هدایت و ایجاد هماهنگی بین واحدهای امور مالی
- تعریف وظایف و چارچوبهای شغلی کارمندان و حسابداران هریک از واحدها
- نظارت بر تمامی فرآیندهای مالی بیمارستان در چهارچوب استانداردهای حسابداری و حسابرسی
- کنترل مطابقت فعالیتها و فرآیندها با مقررات و آییننامهها
- تهیه صورتهای مالی سالیانه
- تهیه و تنظیم بودجه سالیانه
واحد حسابداری عملیاتی و درآمد
واحد حسابداری عملیاتی به دو موضوع حسابداری عملیاتی (Operational Auditing) و درآمد (Income) رسیدگی میکند. حسابداری عملیاتی عبارت است از: فرآیند ارزیابی اثربخشی، صرفه اقتصادی و کارایی عملیاتها و ارائه گزارش نتایج ارزیابی بههمراه پیشنهادهای عملی به مدیر امور مالی بیمارستان. این واحد در بخش درآمد نیز دادههای مالی مرتبط با درآمد حاصل از فروش یا ارائه خدمات بیمارستانی را مدیریت میکند. برخی از وظایف کلی این واحد عبارتند از:
- نظارت بر دریافتیهای صورتحسابهای بیماران بستری و سرپایی
- ثبت دریافتیها: کسورات مالیاتی، بیمهای و شماره چکها در سیستم حسابداری عملیاتی
- تهیه آمار از نحوه و میزان وصول مطالبات به مدیر امور مالی
- دریافت مدارک بیماران تصادفیو تکمیل و ارسال مدارک بههمراه نامه به مراجع مربوطه
واحد صدور چک – دریافت و پرداخت
واحد صدور چک که در برخی سازمانها به آن اداراه دریافت و پرداخت نیز میگویند، یکی از واحدهای بسیار مهم با وظایف حساس در زمینه ثبت و صدور چک، حوالههای نقدی، برگههای محاسباتی، اسناد هزینه و پیشپرداختها است. با برخی از وظایف این واحد در بیمارستانها آشنا میشویم:
- ثبت تمامی اطلاعات مرتبط با چکها و دریافتیها در هر روز
- تهیه صورت مغایرت بانکی
- تهیه صورت مغایرت با شرکتهای طرف قرارداد
- صدور چکهای مرتبط با کارکنان، پزشکان، شرکتهای طرف قرارداد
- کنترل تایید چکها توسط مدیر امور مالی و رییس بیمارستان
- پیگیری مطالبهها
واحد رسیدگی
کنترل و بررسی اولیه تمامی اسنادی که به بخش امور مالی بیمارستان وارد میشوند برعهده واحد رسیدگی است. این واحد اسناد را برای ثبت در سیستم حسابداری و مالی بیمارستان به واحد صدور سند ارسال میکند. برخی از این اسناد عبارتند از:
- دستورهای پرداخت
- تنخواهها
- کارکرد پاراکلینیکها
- اسناد هزینه
- کارکرد پیمانکاران طرف قرارداد با بیمارستان
واحد صدور سند
ثبتهای حسابداری یکی مهمترین بخش روندهای حسابداری بهشمار میآید. اسناد حسابداری از نوع اسناد و مدارک مثبته هستند و رویدادهای مالی را دربرمیگیرند که باید ثبت شوند. این ثبت در بیمارستان در بخش صدور سند انجام میشود. بنابراین تمامی اسنادی توسط واحد رسیدگی به آنها رسیدگی شده است در واحد صدور سند در سیستم مالی ثبت میشوند.
واحد انبار و اموال
انبار محل تجمع و گردآوری و تخصیص سرمایهها در هر سازمان است. در بیمارستانها نیز علاوه بر انبارهای فیزیکی، واحدی به نام واحد انبار و اموال وجود دارد که مدیریت امور انبار و مدیریت اسناد مربوط به آن را برعهده دارد. برخی از وظایف این واحد عبارتند از:
- مدیریت اسناد مثبته انبار
- ثبت مبالغ ریالی و تعداد و مقدار تمامی خریدها از: کالاها، اجناس و ملزومات مصرفی اداری، پزشکی، درمانی، خدماتی و غیر اداری
- ثبت تمامی اموال بیمارستان از تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی
- انجام عملیات انبارگردانی دورهای و سالیانه
- انجام محاسبات استهلاک ماشینآلات، اموال، تجهیزات، ساختمانها و مانند آن
- تطبیق گزارشهای انبار با جزئیات دفاتر مالی
واحد امور قراردادها
قراردادها در یک سازمان خدماتی مانند: بیمارستان و نیز مراکز بهداشتی و درمانی دیگر در گروه کلی قرار میگیرند. این دو گروه عبارتند از: قراردادهای بیمهای و قراردادهای غیر بیمهای. قراردادهای بیمهای ممکن است از انواع: بیمه درمان تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی، بیمه درمانی نیروهای مسلح و حتی بیمههای دیگری چون بیمههای خدمات درمانی کارمندان برخی بانکها و مانند ان باشد. این بیمهها همچنین ممکن است از نوع بیمه انفرادی یا گروهی و یا بیمه تکمیلی باشند.
از وظایف واحد امور قراردادهای بیمارستان در بخش قراردادهای بیمهای میتوان به این موارد اشاره کرد: نظارت بر قراردادهای بیمارستان با شرکتهای بیمه دولتی و خصوصی، انعقاد قراردادهای بیمه، انعقاد قراردادهای چکاپ و بیمه گروهی با سازمان و شرکتهای مختلف دولتی و خصوصی، ارائه خدمات مشاوره به مراجعان در رابطه با امکان یا عدم امکان استفاده از خدمات بیمه و پیگیری کسورات مرتبط با بیمه.
قراردادهای غیر بیمهای عبارتند از: تمامی قراردادهای منعقد شده بین بیمارستان بهعنوان یک شرکت با افراد حقیقی و حقوقی، مانند: قراردادهای داخلی، پیمانکاری، قراردادهای خرید تجهیزات پزشکی، ملزومات مصرفی، مواد مصرفی غیر پزشکی و مانند آن. این واحد در این بخش همچنین به اموری چون: برگزاری مناقصهها و مزایدهها و تشریفات قانونی مرتبط با آنها رسیدگی میکند.
واحد ترخیص
در برخی از بیمارستان این واحد با عنوان واحد پذیرش و ترخیص خوانده میشود و توسط کارشناسان پذیرش و ترخیص اداره میشود؛ زیرا بین دو عملیات پذیرش و ترخیص در واحدهای درمانی و خصوصا بیمارستانها ارتباط مستقیمی وجود دارد.
در عین حال از نظر حسابداری، عملیات ترخیص دارای اهمیتی بسیار ویژه است. همچنین وظایف کارمندان بخش ترخیص فقط موکول به زمان ترخیص بیمار نمیشود بلکه از زمان ورود بیمار به بیمارستان تا زمان ترخیص او در جریان است. برای درک بهتر این موضوع با وظایف واحد ترخیص بیمارستان آشنا میشویم:
- ارائه اطلاعات هزینه بستری بیماران براساس نوع خدمات درمانی و نوع بیمهنامه بیمار
- ارائه خدمات مشاوره به بیمار یا همراهان او برای دریافت معرفینامه
- تطبیق معرفینامه بیمار با نکات و مفاد قرارداد بیمه
- اعلام مبلغ علیالحساب برای واریز
- تایید وجه علیالحساب واریز شده به حساب بیمارستان
- ارائه برگه استعلام هزینههای درمانی به بیمار یا همراهان او در دوران بستری
- تنظیم و ارائه گزارشهای مالی به مدیریت امور مالی بیمارستان
- استرداد قبوض پرداختی سرپایی
- استرداد مبالغ پذیرش بیمارانی که از بستری شدن منصرف شدهاند
- کنترل پرونده بیماران از نظر مهر، امضا، تسویه حساب بخشهای بیمارستانی، کدهای عمل جراحی، ویزیتها و مشاورهها
واحد حقوق و دستمزد
فعالیتهای واحد حقوق و دستمزد عموما مبتنیبر دانش حسابداری حقوق و دستمزد است. کارمندان این بخش عموما از بین متخصصان حرفهای حسابداری حقوق و دستمزد انتخاب و استخدام میشوند. برخی وظایف این واحد در بیمارستانها عبارتند از:
- محاسبه موارد حقوق و دستمزد ماهیانه پرسنل خدماتی، کارگران، کارمندان اداری، پزشکان، مسئولان کلینیکها، جراحان و حسابداران در مجموعه بیمارستان
- محاسبه، نظارت، بررسی و اصلاح کارکردهای اعلام شده از سوی واحد کارگزینی در هر ماه
- محاسبه تسویه حسابهای کارمندان رسمی و قراردادی
گاهی اوقات محاسبات فیش حقوقی پرسنل بسیار پیچیده و زمانگیر است و همچنین خطاهای محاسباتی نیز رخ میدهد. نرم افزار حسابداری محک و افزونه حقوق و دستمزد آن، شما را در انجام راحت این فرایند یاری مینماید. افزونه حقوق و دستمزد محک به شما کمک میکند که به راحتی روند صدور فیش حقوقی را در کمترین زمان تعریف کرده و انجام دهید و امکان نگهداری آنها را برای ماههای بعد داشته باشید.
حقوق حسابدار بیمارستان چقدر است ؟
بر اساس نظرسنجی های مردمی ، کار در امور مالی بیمارستان سختی های خودش را دارد اما درآمد آنها به نسبت اینکه در بیمارستان خصوصی کار می کنند یا دولتی متغیر است . حقوق حسابدار بیمارستان به نسبت خوب و بالا است وگاها تا سقف 10 میلیون تومان هم برآورد شده است .
واحد بایگانی اسناد مالی
بایگانی اسناد مالی بیمارستانها، بهمعنای دستهبندی، ایجاد نظم و محافظت از کلیه اسناد رویدادهای مالی در بیمارستانها است. بایگانی در بیمارستانها و مراکز درمانی ممکن است از دو نوع سنتی (بایگانی فیزیکی) و مدرن (بایگانی اسناد در نرمافزارهای حسابداری و مدیریتی ابری) یا ترکیبی از هر دو نوع سیستم سنتی و مدرن باشد. تمامی اسناد رویدادهای مالی در این واحد، ثبت و نگهداری میشود.
واحد گزارشات بوجه
تهیه، تنظیم و ارائه گزارشات بودجه بهطور ادواری در یک بیمارستان برعهده واحد گزارشات بودجه بیمارستان است. این گزارشها ممکن است بهصورت فصلی، ششماهه یا سالیانه ارائه شوند. برخی از این گزارشها عبارتند از:
- گزارش عملکرد پاراکلینیکها
- گزارش عملکرد کلینیکها
- گزارش درآمد و هزینه
- گزارش بودجه و عملکرد بهصورت مقایسهای
- تهیه و تنظیم بودجه سالیانه
واحد حقوق پزشكان
مساله دستمزد و حقوق پزشکان بخشهای مختلف و رسیدگی به نکات و قوانین آن، دارای چنان اهمیتی است که در بسیاری بیمارستانها واحد مجزایی به این مساله اختصاص یافته است. انجام تمامی محاسبات مرتبط با حقوق و دستمزد پزشکان براساس آخرین مصوبههای دولتی و نظارت بر قوانین و قراردادهای منعقد شده بین پزشکان و بیمارستان، ثبت کسورات مالیاتی و بیمهای و صندوق پزشکان از جمله وظایف واحد حقوق پزشکان در بیمارستان است.
واحد دريافت و پرداخت بيماران سرپايي
حسابداری امور مالی مرتبط با دریافتها و پرداختهای بیماران سرپایی در بیمارستانها برعهده واحد دریافت و پرداخت بیماران سرپایی است. این بیماران عموما بعد از پذیرش، مبلغ مشخص شده در قبوش بیمارستانی یا کلینیکی را بهصورت نقدی در صندوقهای بیمارستان با کارت اعتباری یا پول نقد پرداخت میکنند. رسیدگی به این دریافت و پرداختها، استردادها، گزارشات عملکردی صندوقها و ثبت موارد در دفاتر یا نرمافزارهای حسابداری در این واجد انجام میشود.
واحد صندوق پزشکان
در برخی از بیمارستانها برای ایجاد و پیگیری اسناد مرتبط با تسهیلات در نظر گرفته برای پزشکان و کادر درمانی، واحد وجود دارد بهنام صندوق پزشکان. در صورت شکلگیری این واحد، پزشکان با پرداخت حق عضویت ماهانه از مزایای تعریف شده در اساسنامه این صندوقها بهرهمند میشوند.
انجام کلیه امور حسابداری با نرمافزارهای حسابداری محک
گروه نرم افزاری محک یکی از پیشروترین و فعالترین شرکتهای طراحی، تولید و توزیع نرمافزارهای عمومی و اختصاصی حسابداری برای انواع سازمانها، شرکتها و کسبوکارهای بزرگ و کوچک است. هر گروه از نرمافزارهای محک در دو سری عمومی و تجاری برای مقیاسهای مختلف کسبوکار تولید میشوند. نرمافزار حسابداری شرکتی، نرمافزار حسابداری تولیدی، نرمافزار حسابداری فروشگاهی و نرمافزار حسابداری شخصی از جمله این نرمافزارها هستند.
این شرکت همچنین توانسته تاکنون انواع گوناگونی از نرمافزارهای اختصاصی برای انواع مختلفی از اصناف را متناسب با روندهای کاری و نیازهای آنان تولید کند که از میان آنها میتوان به نرمافزارهای حسابداری اصنافی چون: لوازمالتحریر، کامپیوتر و لوازم جانبی، موبایل و لوازم جانبی، رستورانها و کترینگها، میوهوترهبار، سوپرمارکت، پوشاک و آجیل و خشکبار اشاره کرد. با نرمافزارهای محک، سازمان و کسبوکار خود را بهتر مدیریت کنید و به آسانی توسعه دهید.
منبع:School of business و pubmed
یک پاسخ
سلام