نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیک در سال 1401

زمان مطالعه این مقاله: 5 دقیقه

راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و رسیدن به درآمد ایده آل از طریق آن هدف بسیاری از افراد و شرکت‌های کوچک و بزرگ است. برای این که بتوانید از طریق کسب و کار اینترنتی به درآمد برسید و اعتماد کاربران را جلب کنید نیاز به مجوز دارید. نماد اعتماد الکترونیک یکی از مهم‌ترین این مجوزها است که در این مقاله از گروه نرم افزار حسابداری محک با نحوه دریافت آن آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد، نوعی نشان اعتماد است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در اختیار کسب و کارهایی که محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت به کاربران ارائه می‌دهند صادر می‌شود. کسب‌وکارهای آنلاین برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی می‌بایست با ثبت اطلاعات و ارائه مدارک موردنیاز صلاحیت خود را احراز کنند.

دریافت اینماد برای سایت‌های که قصد فروش آنلاین را دارند الزامی است و این سایت‌ها تا زمانی که نماد اعتماد را دریافت نکنند نمی‌تواند درگاه پرداخت بانکی دریافت کنند. از این رو چنانچه وب‌سایت شخصی یا شرکتی دارید نیازی به دریافت اینماد ندارید. نماد اعتماد الکترونیک یکی از فاکتورهایی است که در جلب اعتماد کاربران نقش مهمی دارد.

چرا باید اینماد بگیریم؟

در چند سال اخیر با شیوع کرونا شاهد رشد چشمگیر کسب و کارهای اینترنتی بوده‌ایم، این رشد باعث شد بحث امنیت خرید و حفظ حقوق مشتریان از اهمیت بالایی برخوردار شود؛ به‌ویژه که اکثر کاربران ترجیح می‌دهند به شکل غیرحضوری از خدمات کسب‌وکارها استفاده کنند و به‌جای مراجعه حضوری به فروشگاه‌ها، از طرق اینترنت محصولات و خدمات موردنیاز خود را سفارش دهند. هنگامی که یک کسب‌وکار اینترنتی اینماد دریافت کند، لوگو آن در صفحه اصلی سایت نمایش داده خواهد شد. مشتریان و کاربران سایت با دیدن این نماد می‌تواند به کسب‌وکار مذکور اعتماد کنند؛ همچنین اگر در فرایند خرید یا ارسال محصول مشکلی پیش آید، قادر به پیگیری خواهند بود. به طور کلی اینماد کمک می‌کند تا مشتری مطمئن شود:

  • اطلاعات شخصی و مالی او کاملاً محفوظ خواهد ماند.
  • در صورت بروز اشکال، امکان شناسایی صاحب کسب‌وکار را دارد.
  • روند بازپس‌گیری پول و برگرداندن کالا در صورت نارضایتی از قبل برایش مشخص خواهد شد.
  • محصولی که دریافت می‌کند یا خدمتی که به او ارائه می‌شود با آنچه به او قول داده می‌دهند هیچ مغایرتی نخواهد داشت.

انواع نماد اعتماد الکترونیک کدام‌اند؟

در حال حاضر اینماد در سه نوع مختلف برای کسب و کارها صادر می‌شوند. در ادامه به بررسی هر یک می‌پردازیم.

نماد اعتماد موقت: این نوع نماد، برای وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی که حداقل شرایط لازم برای دریافت نماد از سمت مرکز توسعه تجارت را داشته باشند صادر می‌شود. درواقع نماد اعتماد موقت یک راهکار موقت برای جلب اعتماد کاربران و مشتریان است و می‌بایست اقدامات لازم برای دریافت اینماد دائم انجام شود.

نماد اعتماد یک ستاره: برای دریافت این نماد می‌بایست تمامی شرایط تعیین شده توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک را احراز کنید. بعد از انجام این کار نماد اعتماد الکترونیکی یک ستاره برای شما صادر می‌شود و شما خواهید توانست کد آن را در سایت خود قرار دهید.

نماد اعتماد دو ستاره: نماد اعتماد دو ستاره بالاترین درجه اعتماد برای یک کسب‌وکارهای آنلاین است. برای دریافت این نماد می‌بایست علاوه بر داشتن شرایط اصلی اقدامات دیگری از طرف کسب و کار صورت بگیرد. تعداد ستاره‌های بالاتر اینماد نشان دهنده کیفیت بهتر عملکرد کسب و کار و سطح بالاتر اعتماد است. درصورتی‌که متقاضي دريافت نماد دوستاره يا پروانه کسب هستيد، اخذ گواهي SSL اجباري است.

مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیک

برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد می‌بایست مراحل متعددی را طی کنید. در ادامه با این مراحل آشنا می‌شویم.

مرحله1: ثبت‌نام در سامانه اینماد

اولین مرحله دریافت این نماد ثبت نام در سامانه اینماد (https://enamad.ir) و ساخت حساب کاربری است. برای این کار ابتدا وارد سامانه مذکور شوید و از صفحه اصلی سایت بر  روی گزینه ثبت نام و دریافت اینماد کلیک کنید.

سامانه اینماد

در صفحه جدید اطلاعات موردنیاز برای ساخت حساب کاربری را وارد کنید تا حساب کاربری شما ساخته شود.

مرحله 2: تکمیل و احراز اطلاعات

بعد از ساخت حساب کاربری و ورود به پنل کاربری کاربری می‌بایست اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنید. برای این کار از منوی سمت راست پنل کاربری، بر روی گزینه «تکمیل اطلاعات» کلیک کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید این گزینه شامل دو بخش اصلی تکمیل فرم اطلاعات و بارگذاری مدارک است که می‌بایست به ترتیب نسبت به تکمیل و تأیید هر یک اقدام کنید.

نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیک

پس از این کار می‌بایست بر روی گزینه احراز اطلاعات کلیک کنید و نسبت به تأیید صحت تلفن همراه و تأیید صحت تلفن ثابت اقدام کنید.

مرحله 3: افزودن کسب و کار

در این مرحله از دریافت اینماد می‌بایست کسب و کار خود را در این سامانه ثبت کنید. برای این کار بر روی گزینه «کسب و کار» و روی «افزودن دامنه» کلیک کنید. در صفحه باز شده اطلاعات کسب و کار خود را وارد کنید سپس بر روی ذخیره اطلاعات کلیک کنید. در این مرحله همچنین می‌بایست آدرس محل کسب و کار خود را از طریق پست اعتبار سنجی کنید.

افزودن کسب و کار

مرحله 4: تأییدیه فنی برای دریافت اینماد

قدم بعدی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک، تأییدیه فنی است. برای این کار گزینه تأییدیه فنی را در زیر منو مدیریت کسب و کار انتخاب کنید. در صفحه باز شده راه‌های مختلفی برای تأیید سایت پیشنهاد شده است که می‌توانید یکی از آن‌ها را برای تأییدیه فنی سایت انجام دهید.

مرحله 5: ثبت خدمات و مجوزها

از اقدامات مهم دیگری که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید انجام دهید ثبت خدمات و مجوزهای مربوط به کسب و کار است. برای این کار از منو کسب و کار بر روی گزینه مدیریت کسب و کار کلیک کنید. سپس با توجه به کسب و کار ثبت شده بر روی لیست خدمات و مجوزها کلیک کنید و در صفحه جدید اطلاعات مربوط به خدمات و مجوزهای خود را وارد کنید.

ثبت خدمات و مجوزها

مرحله 6: تأیید اطلاعات توسط کارشناس

پس از طی کردن مراحل قبل، در صفحه لیست کسب و کارها و مقابل نام دامنه کسب‌وکار خود بروی گزینه ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس کلیک کنید تا پرونده مربوط به کسب و کار شما توسط کارشناس بررسی شود.

مرحله 7: دریافت کد نماد اعتماد الکترونیکی

پس از تأیید کارشناس، از صفحه لیست کسب و کارها بر روی گزینه دریافت کد نماد کلیک کنید. کد دریافتی را در اختیار برنامه‌نویس وب‌سایت خود قرار دهید تا کد را در سایت شما قرار دهد. پس از قرارداد کد، نماد اعتماد الکترونیک در صفحه اصلی وب‌سایت شما به نمایش درخواهد آمد.

مدت زمان اعتبار نماد الکترونیک چقدر است؟

یکی از سؤالاتی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید این است که مدت زمان اعتبار نماد الکترونیک چقدر است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که مدت زمان اعتبار این نماد از زمان دریافت آن 2 سال می‌باشد. درواقع یک کسب و کار بعد از این دو سال می‌بایست مجدد درخواست تمدید و صدور مجدد آن را از طریق سامانه اینماد ثبت کند.

مدارک موردنیاز برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک

مدارک موردنیاز برای دریافت نماد الکترونیک با توجه به نوع شخصیت فرد شامل موارد زیر است.

اشخاص حقیقی: 1- تصویر پروانه/ مجوز فعالیت (در صورت نیاز) 2- مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و مدرک نظام‌وظیفه (اختیاری)

متقاضیان حقوقی: 1- تصویر آگهی روزنامه رسمی 2- تصویر اصل اساسنامه 3- آگهی آخرین تغییرات آدرس 4- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت‌مدیره 5- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت 6- تصویر پروانه/ مجوز فعالیت (در صورت نیز).

متقاضیان دولتی: 1- تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق کسب و کار به اداره دولتی درخواست دهنده 2- معرفی نماینده معرفی‌شده در پرونده نماد در متن نامه.

سخن آخر

در این مقاله با نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی و نکات مهم مربوط به آن آشنا شدیم. دریافت اینماد از جهات مختلفی برای کسب و کارها مفید و بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهم‌ترین دلایل دریافت این نماد نیز کسب اعتماد است. چنانچه شما نیز درصدد راه اندازی کسب و کار اینترنتی هستید پیشنهاد می‌کنیم حتماً نسبت به دریافت نماد اعتماد الکترونیک اقدام کنید.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

مهدی میدان
مهدی میدان
نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، یکی از الزامات مهم برای کلیه مشمولین این قانون، دریافت شناسه کالا و خدمات است. شناسه کالا و خدمات یک کد 13 رقمی است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به

اطلاعات بیشتر
معرفی کتاب پدر پول‌دار، پدر فقیر

معرفی کتاب پدر پول‌دار، پدر فقیر

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه روابط مالی و خلق ثروت یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی محسوب می‌شود؛ اما بسیاری از افراد به آن توجه نمی‌کنند، در نتیجه در مسیر درآمدزایی، سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی زندگی خود با بن‌بست مواجه می‌شوند. متخصصان این حوزه معتقدند با

اطلاعات بیشتر
بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟ + تکنیک های کاربردی

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟ + تکنیک های کاربردی

زمان مطالعه این مقاله: 9 دقیقه امروزه با رشد روزافزون شبکه‌های اجتماعی، تحولات قابل توجهی در روش‌ها و رویکردهای بازاریابی به وجود آمده است. بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، به عنوان یک رویکرد نوین در حوزه بازاریابی، نقش بسیار مهمی در توسعه کسب و کارها، افزایش فروش

اطلاعات بیشتر

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

مشاهده رایگان دمو نرم افزارحسابداری