یکی از مشکلات عمده ی کسب و کارهای خانگی، چگونگی ارائه و تبلیغ کالا یا خدمات تولیدی است؛ چون صاحبان این نوع کسب و کار معمولاً بودجه ی کافی برای تبلیغات وسیع و همه جانبه ندارند؛ از طرفی اگر مردم ندانند کالای با کیفیّتی در خانه تولید می شود، هیچ گاه آن را نمی خرند؛ لذا در این مقاله از گروه نرم افزار حسابداری محک قصد داریم تا به طور اختصاصی به «روش های تبلیغات برای کسب و کارهای خانگی» بپردازیم. قبل از آن که این موضوع را به صورت اختصاصی درباره ی کسب و کارهای خانگی مورد بحث قرار دهیم، ابتدا باید با کلیات تبلیغات آشنا شویم.
تبلیغات یعنی چه؟
تبلیغات یعنی عرضه ی کالا یا خدمت توسّط تولید کننده به مشتری به گونه ای که مشتری نسبت به خرید کالا علاقه مند شود. (هر چند آن را تهیّه نکند).
انواع و اقسام تبلیغات
در علم تبلیغات دو شیوه عمده برای تبلیغ کردن وجود دارد:
برند سازی
در این شیوه، هدف عمده تبلیغ کننده، معرّفی خود شرکت تولیدی و به شهرت رساندن آن است و فروش محصول در قدم بعدی شکل می گیرد. این روش تبلیغ معمولاً برای شرکت های بزرگ و افرادی که معمولاً بودجه های کلان را برای تبلیغات در نظر می گیرند، مناسب است.
تبلیغ مستقیم
در این شیوه تبلیغاتی، هدف اصلی فروش کالا است و فروشنده در این روش، محتوایی را آماده می کند که مخاطب با دیدن آن محتوا، ترغیب به انجام اقدامی شود؛ مثلاً تماس بگیرد، پیام بگذارد و در مراحل بعدی نسبت به خرید محصول اقدام کند. این شیوه، بهترین حالت ممکن برای کسب و کارهای متوسّط و کوچک از جمله کسب و کارهای خانگی است.
تبلیغ مستقیم به خلاف برند سازی سریع انجام می شود، قابلیّت سنجش دارد و از بازگشت سرمایه ی بالایی برخوردار است و به یک معنا می توان تبلیغ مستقیم را سرمایه گذاری زود بازده دانست.
تبلیغ مستقیم در کسب و کارهای خانگی
برای توضیح این مطلب، ابتدا باید بدانیم کسانی که قرار است کالا را از ما تهیّه کنند چه افرادی هستند و سپس شیوه تبلیغ آن را اعلام کنیم: معمولاً کسب و کارهای خانگی دو نوع مشتری اصلی دارند:
اصنافی که کالای تولیدی را توزیع می کنند
هنر اصلی تولید کننده این است که بتواند از مراکز عرضه ی کوچک و متعدّد شروع کند؛ مثلاً سوپر مارکت ها یا لباس فروشی های کوچک یا مراکز کوچک فروش لبنیّات بهترین گزینه برای ارائه ی محصولات تولیدی برای فروش هستند. برای این که مسئله واضح تر شود، بحث را در قالب یک مثال دنبال می کنیم.
فرض کنید خانواده ای هنر تولید انواع ترشی جات و مخلّفات غذایی را دارد. برای شروع تبلیغات، مرد خانواده می تواند تمام سوپر مارکت ها، مراکز تولید غذای کوچک و حتّی لبنیّاتی های محلّه خود را شناسایی کند و بسته بندی های کوچک امّا رایگان از محصولات خود را در اختیار آنان قرار دهد و درباره ی کیفیّت محصول از آن ها سؤال بپرسد. همچنین باید یک پل ارتباطی میان او و مراکز توزیع ایجاد کند (مثلاً از طریق شبکه های اجتماعی یا شماره همراه و یا حتی ایمیل) و قیمت فروش محصول را در قالبی کاملاً منطقی و با چارچوبی که در مقالات قبلی داده شد به آن مراکز پیشنهاد دهد.
علی القاعده مراکزی نسبت به خرید محصول شما اقدام می کنند و مراکزی هستند که کالای شما را نمی خرند و شما باید آمادگی پذیرش این مطلب را داشته باشید و از ادامه ی کار نا امید نشوید. حتّی اگر مراکزی نخواستند کالای شما را تهیّه کنند، شما باید با آرامش دلیل این مسئله را از آن ها سؤال کنید تا اگر دلیل شان منطقی بود، در آینده نسبت به اصلاح آن تلاش کنید. همچنین از کسانی که حاضر نشدند مشتری شما باشند، بخواهید در آینده کالاهای دیگر شما را نیز آزمایش کنند و شاید تولیدهای بعدی به نظر آن ها قابل فروش باشد.
درباره ی مراکزی هم که حاضر شدند کالای شما را از شما بخرند، باید بدانید که این جا پایان کار نیست؛ شما باید از آن ها نظر خواهی کنید و با آن ها ارتباط مستمر داشته باشید و از آن ها بخواهید که از خریداران محصول شما نظر سنجی کنند و نظرات خریداران را به شما انتقال دهند و یا حتّی محصول شما را به همکاران شان در سایر محلّه ها معرّفی کنند و دایره ی مشتریان شما توسّط هم صنفی هایی که کالا را به آن ها فروختید افزایش یابد.
اگر مهارت های ساده ای که در این قسمت بیان شد به کار گرفته شود، در زمانی کوتاه مراکز زیادی از شما خرید انجام می دهند و شما فرصت افزایش کالای تولیدی خود را پیدا می کنید.
عامه مردم
تبلیغ برای این نوع مخاطب از یک جهت آسان تر و از یک جهت سختر است.
جهت آسان تر مسئله این جا است که مخاطب شما برای شروع فقط هم محلّه ای های شما نیستند و شما می توانید کالاهای خود را به هر فردی در هر نقطه ی شهر و یا حتّی شهرهای دیگر بفروشید.
جهت سخت تر مسئله هم این است که افراد غالباً به شما اعتماد نمی کنند؛ خصوصاً این که شما با هیچ ارگان رسمی ارتباط ندارید و جلب توجّه مخاطب قدری دشوارتر خواهد بود.
برای حل این مسئله، آشنایان و فامیل بهترین گزینه محسوب می شوند. به خصوص فامیل و دوستان نزدیکی که شما را می شناسند و به مهارت های شما اعتماد دارند. در این حالت شما می توانید در ازای تخفیف قابل توجّهی که به یکی از فامیل های نزدیک می دهید، از آن ها بخواهید که محصول شما را به فامیل و دوستان نزدیک خودشان معرّفی کرده و آن ها نسبت به خرید محصول شما ترغیب کنند و با این ترفند، شما شبکه ای از مشتریان فامیل و دوست ایجاد می کنید که هم به شما اعتماد دارند و هم حاضرند برای فروش کالای شما تلاش کنند.
البتّه این همه ی ماجرا نیست. این روز ها نباید از فضای مجازی غافل شد. شبکه های اجتماعی داخلی مانند بله و روبیکا و مشابه خارجی آن یعنی واتساپ و اینستاگرام گزینه های مناسبی برای تبلیغ کالا هستند. شما باید بتوانید با ایجاد تصاویر جذّاب امّا واقعی از تولیدات در شبکه های مجازی و همچنین توصیف ویژگی های مثبت محصولات خود، فراتر از فامیل باشید و اجازه بدهید دیگران هم با محصولات شما آشنا شوند.
یکی از نکات مهم در تبلیغ فضای مجازی، ایجاد ساز و کاری برای ارتباط مستقیم مشتری با شما است؛ مثلاً شماره ای معرّفی کنید تا با شما تماس بگیرند، صفحه ی پیام رسان شخصی خود را معرّفی کنید، از خودتان تولید محتوا داشته باشید و خودتان به صورت فایل صوتی یا ویدیویی درباره ی محصولتان توضیح دهید و ساز و کاری ایجاد کنید تا مخاطب شما حتماً وادار شود کاری انجام دهد (هر چند در نهایت خرید نکند)!
روش های تبلیغات برای کسب و کارهای خانگی
کسب و کارهای خانگی کوچکی که به دنبال رشد سریع پایگاه مشتریان و افزایش درآمد خود هستند، باید در تبلیغات سرمایهگذاری کنند تا از محصولات خود در بین مخاطبان بیشتری آگاهی ایجاد کنند. روش های تبلیغاتی مختلفی وجود دارد که کسب و کار خانگی شما میتواند از آنها استفاده کند. سرمایه گذاری استراتژیک در تبلیغات برای کسب و کار خانگی شما میتواند منجر به بازگشت سرمایه بالا شود و کسب و کار جدید ارزشمندی را برای شما به ارمغان بیاورد.
کسب و کارهای خانگی که به دنبال افزایش درآمد خود از طریق تبلیغات هستند، باید مطمئن شوند که انواع تبلیغات متناسب با بودجه آنها و منطقی برای مدل کسب و کارشان را انتخاب میکنند. در ادامه برخی از بهترین انواع تبلیغات مورد استفاده کسب و کارهای خانگی برای تبلیغ محصول، خدمات یا محتوا آورده شده است:
تبلیغات در رسانه های اجتماعی
تبلیغات در رسانه های اجتماعی یک انتخاب محبوب برای کسب و کارهای خانگی است، زیرا هزینه آن نسبتا مقرون به صرفه است و شما میتوانید مخاطبان مورد نظر خود را با دقت بیشتری گزینش کنید. به عنوان مثال، اگر غذای خانگی آماده و ارائه میکنید، میتوانید از گزینههای هدفیابی تبلیغات برای محدود کردن مخاطبان استفاده کنید تا فقط به افرادی که دارای جمعیت خاصی هستند یا در فاصله خاصی از محل کارشما زندگی میکنند، تبلیغات کنید. از جمله محبوبترین پلتفرمهای رسانه اجتماعی که برای تبلیغات کسب و کار شما مناسب هستند میتوان به اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و … اشاره کرد.
تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک
تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) نوعی تبلیغات آنلاین است که در آن تبلیغ کنندگان هر بار که کاربر روی یکی از تبلیغات شما، معمولاً از طریق موتور جستجو کلیک میکند، مبلغی از حساب کاربری شما کسر میشود. تبلیغکنندگان برای قرار دادن آگهیها در موتور جستجو پیشنهاد میدهند، به این معنی که حداکثر قیمتی را تعیین میکنند که مایلند برای کلیک کاربر روی تبلیغاتشان بپردازند. اگر شخصی تبلیغ شما را ببیند اما روی آن کلیک نکند، هزینه ای از شما دریافت نمیشود.
رایج ترین پلتفرم های تبلیغات PPC عبارتند از Google Ads و Bing Ads. تبلیغات PPC نوعی بازاریابی موتور جستجو (SEM) است. این نوع تبلیغات میتواند یک گزینه عالی برای مشاغل خانگی کوچک با بودجه محدود باشد و طبق WordStream، کسب و کارها به ازای هر 1 دلاری که در تبلیغات گوگل خرج می کنند به طور متوسط 2 دلار درآمد کسب میکنند.
تبلیغات موبایلی
تبلیغات موبایلی نوعی از تبلیغات دیجیتال است که در آن تبلیغات فقط بر روی دستگاه های تلفن همراه از جمله گوشیهای هوشمند و تبلتها ارائه میشود. تبلیغات موبایلی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تبلیغات نمایشی موبایل
- تبلیغات جستجوی موبایل
- ویدیوهای موبایل
- تبلیغات اپلیکیشن های تلفن همراه که برای دانلود اپلیکیشن یک برند طراحی شدهاند
- تبلیغات رسانه های اجتماعی که فقط در دستگاه های تلفن همراه ارائه میشوند
داشتن یک استراتژی تبلیغات موبایلی میتواند برای کسب و کار خانگی شما بسیار مفید باشد. هشتاد و چهار درصد از مشتریان زیر 30 سال به احتمال زیاد با استفاده از دستگاه تلفن همراه خرید آنلاین میکنند.
تبلیغات چاپی
قبل از ظهور تبلیغات دیجیتال، تبلیغات چاپی روش اصلی تبلیغات برای مشاغل کوچک بود. اکنون، درآمد تبلیغات چاپی در حال کاهش است و به عنوان یک صاحب کسب و کار خانگی ممکن است متوجه شوید که هزینه آن بسیار بیشتر از هزینه تبلیغات دیجیتال و اجتماعی است. همچنین اندازهگیری موفقیت کمپینهای تبلیغاتی چاپی شما دشوارتر است، زیرا تقریباً غیرممکن است که ثابت کنید چند نفر از افرادی که تبلیغات شما را به صورت چاپی دیدهاند، از شما خرید کرده یا مشتری کسب و کار شما شدهاند.
با این حال، برای برخی از مشاغل محلی یا مشاغلی که مخاطبان قدیمی تری دارند که کمتر با ابزارهای دیجیتال کار میکنند، تبلیغات چاپی همچنان میتواند گزینه خوبی برای تبلیغات شما باشد. تبلیغات چاپی شامل آگهی های روزنامه، آگهی های مجلات و تبلیغات در قالب بروشورها و تراکتها میشود.
تبلیغات خارج از منزل
تبلیغات بیرون از خانه یا در فضای باز به هر گونه تبلیغاتی اطلاق میشود که وقتی افراد خارج از خانه هستند به دست آنها میرسد. این شامل تبلیغات بیلبورد، تابلوهای دیجیتال، تبلیغات حمل و نقل (مانند سرپناه اتوبوس، تبلیغات قطار، تبلیغات ایستگاه مترو و غیره)، تبلیغات در اماکن ورزشی و غیره است. تبلیغات خارج از خانه میتواند بسیار گران باشد، بنابراین مطمئن شوید که با بودجه تبلیغاتی شما مطابقت دارد.
تبلیغات پستی مستقیم
تبلیغات پستی مستقیم شامل همه اشکال تبلیغاتی است که از طریق پست به خانه اشخاص تحویل داده میشود. این نوع تبلیغ شامل بروشورها، کاتالوگها، نامه های فروش و خبرنامهها میشود. با اینکه برای مشاغل خانگی این نوع تبلیغ از محبوبیت کمتری نسبت به تبلیغات دیجیتال برخوردار است، اما اگر یک کمپین پست مستقیم خلاقانه و جذاب ایجاد کنید، میتوانید به موفقیتهای زیادی دست پیدا کنید. تبلیغات پست مستقیم به شما این امکان را میدهد که پیام خود را به تک تک مصرف کنندگان محلی برسانید.
سخن آخر
کسب و کار خانگی، یکی از راه های تحقق جهش تولید در ابعاد خانواده بوده و علاوه بر درآمد زایی برای آن، در طولانی مدت و با نگاهی کلان به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
منبع: freshbooks
2 پاسخ
ممنون از مطالب مفیدتون
سلام در ایران جای هست آدم مشاوره کاری برای تولیدات خانگی یا هرنوع بیرون رفت از مشکلات اقتصادی بتواند از آنها مشاوره بگیرد و کلاهبر دار هم نباشند