مقدمه
اگر شغل فروش لوازم خانگی را انتخاب کرده اید، باید بدانید که راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی مانند هر کسبوکار دیگری چالشهای خاص خود را دارد. رقابت در بازار لوازم خانگی شدید است. بنابراین، برای این که ایده فروشگاه لوازم خانگی را به واقعیت تبدیل کنید باید تمامی جوانب را بررسی کنید و بیگدار به آب نزنید.
وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ میتوانید از این مقاله را با نسخه صوتی مقاله گوش دهید.
چرا فروش لوازم خانگی یک شغل خوب محسوب میشود
لوازم خانگی علاوه بر راحتترکردن کارهای روزمره، تاثیر زیادی روی دکوراسیون دارند. نیاز همیشگی به لوازم خانگی و تقاضای پایدار آن از جمله دلایلی هستند که راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی را به یک کسبوکار خوب تبدیل کردهاند. در حال حاضر، تولیدکنندههای داخلی تقریبا ۶۰ درصد از نیاز بازار را برآورده میکنند و ۴۰ درصد باقیمانده توسط تولیدکنندههای خارجی تامین میشود. در نتیجه، هیچ کمبودی در عرضه لوازم خانگی وجود ندارد و فروشندگان به دلیل عدم موجودی کافی موقعیت فروش را از دست نمیدهند.
یکی دیگر از نکات مثبت راه اندازی یک فروشگاه لوازم خانگی این است که فروش لوازم خانگی امنیت بالایی دارد. به عبارت دیگر، کسانی که در فروشگاههای لوازم خانگی کار میکنند به ندرت دچار آسیب ناشی از حواث شغلی میشوند. فروش لوازم خانگی به فعالیت فیزیکی زیادی نیاز ندارد و در صورتی که نمایندگی خدمات نباشید، میتوانید هر ساعتی که دوست دارید مغازه را باز یا تعطیل کنید.
اطلاعات لازم برای راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی
اگر ایده فروشگاه لوازم خانگی به ذهنتان خطور کرده است و تصمیم دارید وارد این مسیر شغلی شوید، قبل از هر کاری باید از انواع لوازم خانگی و برندهای مختلف شناخت کامل پیدا کنید. شما باید ویژگیها و طرز کار تمام لوازم خانگی را بلد باشید و بتوانید آن را برای مشتری توضیح دهید.
اقدامات لازم پیش از احداث فروشگاه لوازم خانگی
ایده افتتاح یک فروشگاه لوازم خانگی با یک جا نشستن عملی نمیشود و به تلاش زیادی نیاز دارد. راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی چند مرحله دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
تدوین طرح کسبوکار
اولین کار قبل از احداث فروشگاه لوازم خانگی توسعه دادن طرح کسبوکار است. طرح راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی تمام جزئیات مربوط به عملیات، امور مالی و شیوههای بازاریابی را مشخص میکند. به عنوان مثال، طرح احداث فروشگاه لوازم خانگی باید اهداف زیر را مشخص کند:
- سرمایه لازم برای اجرایی کردن ایده فروشگاه لوازم خانگی چقدر است؟
- مشتری هدف کیست؟
- رقیبهای اصلی در بازار چه کسانی هستند؟
- سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این فروشگاه از کجا تامین میشود؟
- چه نوع تامینکنندهای را باید انتخاب کرد، بهترین تامینکننده کدام است و از کجا میتوان آن را پیدا کرد؟
- میزان تنوع و طیف قیمت کالاها چقدر است؟
رهن یا اجاره کردن مغازه
در انتخاب مغازه مناسب برای احداث فروشگاه لوازم خانگی باید به چند نکته توجه کنید. لوازم خانگی معمولا بزرگ هستند و فضای زیادی را اشغال میکنند، در نتیجه باید یک مغازه بزرگ اجاره کنید. برای راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی بهتر است مغازه ای انتخاب کنید که در مسیر رفت و آمد مشتریان هدف باشد. شاید وسوسه شوید که یک مغازه در خیابانهای ارزان تر اجاره کنید، ولی فراموش نکنید هیچ چیزی نمیتواند جایگزین شلوغی و رفتوآمد شود.
اخذ مجوز راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی
برای احداث فروشگاه لوازم خانگی یا هر کسبوکار دیگری باید از واحد صنفی مربوط به آن پروانه کسب بگیرید. برای این کار میتوانید به صورت اینترنتی در سامانه صدور پروانه کسب ثبت نام کنید. در صورتی که مدارکتان تکمیل باشد و شرایط لازم را داشته باشید، حداکثر در عرض یک ماه مجوز راه اندازی را از طریق پست الکترونیکی دریافت خواهید کرد.
البته قبل از اقدام برای گرفتن مجوز راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی باید در مورد اجناسی که قرار است بفروشید تصمیم بگیرید، چون مجوز فروش لوازم خانگی در سه دسته متفاوت زیر قرار میگیرند.
- مجوز فروش لوازم خانگی کوچک مثل چای ساز یا اتو
- مجوز فروش لوازم خانگی بزرگ مثل یخچال
- مجوز فروش لوازم ویترینی مثل یخچالهای صنعتی
نکته مهم دیگر این است که برای گرفتن مجوز راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی نیازی نیست در یک آزمون خاص شرکت کنید و نمره قبولی بگیرید. اتحادیه لوازم خانگی در زمینه صدور پروانه کسب سخت گیری نمیکند و فقط در مورد سابقه فعالیت و عمده فروشهایی که انتخاب کردهاید، سوال میکند.
انتخاب تامین کننده مناسب
بعد از اجاره کردن مغازه، گرفتن مجوز و انتخاب کردن کالاهایی که قصد دارید بفروشید باید یک منبع مناسب برای تامین اجناس فروشگاه پیدا کنید. سه روش مختلف برای تامین کالا وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
خرید از بنکدار یا عمده فروش
اولین روش خرید از بنکدار یا عمده فروش است. بنکدار در حقیقت یک واسطه است که کالا را در مقیاس بزرگ به صورت مستقیم از تولیدکننده یا واردکننده میخرد و آن را به خرده فروشها میفروشد. یکی از مزیتهای مهم خرید از بنکدار این است که اگر کسبوکارتان موفق باشد و شناخته شده باشید میتوانید با چک خرید کنید.
خرید مستقیم
روش دوم خرید بدون واسطه از تولیدکننده یا واردکننده است. در این روش دیگر هزینه واسطه به قیمت کالا اضافه نمیشود و میتوانید اجناس را با قیمت پایینتر بخرید. البته مشکل بزرگ خرید مستقیم این است که به سرمایه زیادی نیاز دارد، زیرا تولید کنندهها و وارد کنندهها کالا را در تعداد زیاد میفروشند. در نتیجه بیشتر کسانی که قصد راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی دارند، قادر به انجام این کار نیستند.
اخذ نمایندگی
روش سوم گرفتن نمایندگی یک برند خاص است. در این روش، بعد از احداث فروشگاه لوازم خانگی به راحتی توسط تولید کننده تامین میشوید و نیازی نیست مدام قیمتهای عمده فروشهای مختلف را مقایسه کنید. برای گرفتن نمایندگی باید شرایط مشخص شده را داشته باشید. این شرایط میتواند شامل متراژ فروشگاه، دکوراسیون و فضای داخلی، تعداد پرسنل و موارد دیگر باشد. یکی از معایب این روش این است که فقط میتوانید محصولات برند تامینکننده را بفروشید. بنابراین، قبل از گرفتن نمایندگی در مورد برند تحقیق کنید. به عنوان مثال، آیا محصولات آن به اندازه کافی متنوع است؟ آیا به اندازه کافی خوشنام است؟ آیا خدمات پس از فروش ارائه میکند؟
آماده سازی فروشگاه
چیدمان اجناس در فروشگاه تاثیر زیادی روی تصمیمات مشتری و افزایش فروش دارد. سعی کنید اجناس را به نحوی در فروشگاه بچینید که فضای کافی برای رفتوآمد وجود داشته باشد و مشتری بتواند از نزدیک هر جنسی را ببیند و آن را بررسی کند. علاوه بر این، نورپردازی فروشگاه، رنگهای به کار رفته در آن و موسیقی پس زمینه نیز روی رفتار خرید مشتری تاثیر میگذارد. ویترین فروشگاه مهمترین عامل جذب مشتری و افزایش فروش است. در صورتی که فروشگاههای لوازم خانگی متعددی در نزدیکی شما وجود دارد، سعی کنید با یک ویترین متفاوت فروشگاهتان را متمایز کنید. اگر برای راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی یک مغازه بزرگ اجاره کردهاید و اجناس زیادی دارید، بهتر است چند پرسنل دیگر مانند فروشنده و کارگر خدماتی استخدام کنید تا بهتر بتوانید فروشگاه را مدیریت کنید.
برنامهریزی برای افتتاحیه فروشگاه
وقتی به مراحل پایانی احداث فروشگاه لوازم خانگی رسیدید، یک افتتاحیه بزرگ برنامهریزی کنید. نیازی نیست هزینه زیادی برای این کار در نظر بگیرید، بلکه کاری کنید مانند یک جشن یا رویداد هیجانانگیز به نظر برسد تا افراد زیادی در آن شرکت کنند. نکته مهمیکه باید به آن توجه کنید زمانبندی است. افتتاح کردن فروشگاه صبح روز شنبه منطقی نیست. به جای آن، عصر پنجشنبه که بیشتر مردم برای تفریح بیرون میروند زمان ایدهآلی برای افتتاحیه است. همچنین، تاریخ و ساعت دقیق افتتاحیه فروشگاه را از چند هفته قبل از طریق رسانههای اجتماعی و سایر کانالهای بازاریابی اطلاع رسانی کنید.
هزینههای راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی
هزینههای اصلی احداث فروشگاه لوازم خانگی شامل رهن یا اجاره مغازه، گرفتن مجوز کسب، تامین موجودی اولیه، حمل و نقل و نرم افزار حسابداری است. سرمایه مورد نیاز برای احداث فروشگاه لوازم خانگی در مقایسه با بعضی از کسبوکارهای دیگر نسبتا زیاد است. از یک طرف، اجناسی که در این فروشگاه عرضه میشوند قیمت بالایی دارند. از طرف دیگر، لوازم خانگی معمولا بزرگ هستند و فضای زیادی را اشغال میکنند. در نتیجه، باید یک مغازه بزرگ رهن یا اجاره کنید.
علاوه بر این هزینههای ضروری، شاید لازم باشد بخشی از سرمایه راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی را صرف دکوراسیون مغازه و تبلیغات کنید. دکوراسیون و تبلیغات همیشه ضروری نیست، ولی تاثیر زیادی روی جذب مشتری و افزایش فروش دارد.
محک سافت اولین انتخاب فروشگاههای لوازم خانگی
بدون شک مدیریت یک کسبوکار بدون یک نرم افزار حسابداری خوب امکانپذیر نیست. استفاده از چنین نرمافزاری خطا در محاسبات را کاهش میدهد، دقت مدیریت امور مالی را بالا میبرد و هزینههای عملیاتی را کم میکند. اگر میخواهید برای راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی اقدام کنید، اولویت شما ابتدا باید سرمایهگذاری روی یک نرم افزار حسابداری خوب باشد.
محک انواع نرم افزارهای حسابداری عمومی و تجاری خود را به شکل ساده، اما حرفهای طراحی کرده است تا بتواند به بهترین شکل نیازهای گوناگون کاربران فراوان خود را به بهترین شکل برآورده کند. نرم افزار حسابداری ویژه صنف لوازم خانگی محک کاملا با توجه به نیازهای فروشندگان لوازم خانگی طراحی شده است و امکانات گوناگونی را در اختیار آنها قرار داده است که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
- قابلیت تعریف کردن جزئیات کالاها، به عنوان مثال مدل، ابعاد، شرکت تولیدکننده و سایر موارد
- نمایش موجودی مغازه و انبار و هشدار دادن در مورد کمبود کالا
- حذف خودکار کالای فروخته شده از فهرست موجودی فروشگاه و انبار
- قابلیت تغییر دادن قیمت فروش کالاها به شکل گروهی
- صدور فاکتور برای انواع روشهای فروش نقدی، قسطی و با چک
- قابلیت استفاده از چند دستگاه کارتخوان برای تسویه
- گزارشدهی متنوع
- برآورد میزان سود بدست آمده از اجناس، تامین کنندگان یا مشتریان خاص
- نمایش اطلاعات به شکل آماری در نمودار
سخن پایانی
عملی کردن ایده فروشگاه لوازم خانگی ساده به نظر میرسد، ولی در حقیقت باید گفت که راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی به تلاش و پشتکار زیادی نیاز دارد. در دنیای رقابتی امروز، برای پیشی گرفتن از رقبا و جذب مشتری باید اطلاعات کاملی در مورد شرایط بازار و کسبوکار داشته باشید. با این حال، احداث فروشگاه لوازم خانگی پایان ماجرا نیست.
بعد از این که فروشگاه را افتتاح کردید، باید آن را مدیریت کنید و انواع ترفندها و راهکارهای مناسب را برای افزایش سود و گسترش کسبوکارتان به کار بگیرید. اداره امور مالی، از جمله ثبت هزینهها، گردش حساب، تعیین سود و زیان و تدوین انواع گزارشهای مالی یکی از فعالیتهای مهم بعد از احداث فروشگاه لوازم خانگی است. بنابراین طبیعی است به یک نرم افزار اختصاصی حسابداری احتیاج داشته باشید.
نرم افزار اختصاصی صنف لوازم خانگی محک با توجه به ایده راه اندازی یک فروشگاه لوازم خانگی و نیازمندیهای فروشندگان طراحی شده است. امکانات متنوع نرم افزار حسابداری محک مدیریت و کنترل امور مالی را بسیار ساده میکند و یک ابزار ضروری برای موفقیت و گسترش دادن کسبوکار است.