راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو، ایدهای است که به دلیل سودآور بودن صنعت قطعات یدکی خودرو رو به افزایش است. افزایش تردد زیاد خودروهای چندین سال کارکرده در سطح شهر و مشخص بودن طول عمر هر کدام از آنها، دلیل این سودآوری است. امروزه در کنار فروش اینترنتی لوازم یدکی خودرو در پلتفرمهای مختلف، تمایل به خرید حضوری از بین نرفته است و روزانه صاحبان خودروهای از کار افتاده زیادی راهی مغازه لوازم یدکی خودرو میشوند. در این مقاله از گروه نرم افزاری محک به بررسی مراحل راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو میپردازیم.
مراحل راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی چیست؟
در حال حاضر که مشغول مطالعه این مقاله هستید، شما ایدهای عالی برای شروع یک کسب و کار را در دست دارید. پس برای برداشتن قدمهای بعدی آمادهاید. پروژه راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو چیزی فراتر از ثبت آن در مراکز رسمی است. مراحل راه اندازی مغازه لوازم یدکی تضمین میکند که کسب و کار جدید شما به خوبی برنامه ریزی شود، به درستی ثبت گردد و از نظر قانونی هیچ منعی نداشته باشد.
مرحله 1 :برنامه ریزی برای کسب و کار
همیشه داشتن یک برنامه روشن و طرح تجاری برای موفقیت یک کارآفرین ضروری است. داشتن طرح تجاری به شما کمک میکند تا ویژگیهای کسب و کار خود را ترسیم کرده و برخی ناشناختهها را کشف کنید. چند موضوع مهم که باید قبل از راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو در نظر گرفته شود عبارتاند از:
- برای شروع شغل فروش لوازم یدکی چقدر سرمایه لازم است؟
- بازار و مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟
- حدود درآمد مغازه لوازم یدکی چقدر است؟
سرمایه اولیه برای راه اندازی لوازم یدکی خودرو چقدر است؟
سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو بر اساس موقعیت مکانی، متراژ مغازه، هزینه نیروی کار و موجودی لوازم یدکی و بسیاری از عوامل دیگر متغیر خواهد بود. اما به طور کلی برای خرید لوازم یدکی رونق دادن به مغازه خود به سرمایه بالایی نیاز خواهید داشت .
امروزه با توجه به افزایش قیمتهای سرسامآور خودرو به حداقل 300 الی 600 میلیون تومان سرمایه اولیه برای راه اندازی مغازه لوازم یدکی خودرو نیاز خواهید داشت. با تعداد کم و مشخصی لوازم و قطعات یدکی شروع کنید و بعد از رسیدن به سود آوری موجودی خود را افزایش دهید.
در صورتی که سرمایه اولیه شما کم است، میتوانید از هزینه خرید لوازم و قطعات یدکی صرف نظر کنید و نمایندگی لوازم یدکی خودروهای داخلی یا خارجی را دریافت کنید. در این صورت تنها هزینه اجاره یا خرید مغازه را میپردازید و اگر قطعهای بفروش برسد، سود حاصل از آن به صورت توافقی به شما تعلق میگیرد.
هزینههای ثابت مغازه لوازم یدکی خودرو چقدر است؟
اجاره مغازه و موجودی لوازم و قطعات یدکی دو گزینه تأثیر گذار بر هزینههای ثابت شما خواهند بود. بخش بسیار زیادی از سرمایه اولیه شما باید صرف خرید قطعات و لوازم یدکی خودرو شود. هزینههای بزرگ بعدی مربوط به هزینه نیروی کار یا اجاره مغازه و پرداخت قبوض آب و برق و گاز و غیره است که این مقدار بسته به اندازه مغازه لوازم یدکی شما متغیر است.
گاهی اوقات محاسبات فیش حقوقی پرسنل فروشگاه لوازم یدکی بسیار پیچیده و زمانگیر است و همچنین خطاهای محاسباتی نیز رخ میدهد. نرم افزار حسابداری محک و افزونه حقوق و دستمزد آن، شما را در انجام راحت این فرایند یاری مینماید. افزونه حقوق و دستمزد محک به شما کمک میکند که به راحتی روند صدور فیش حقوقی را در کمترین زمان تعریف کرده و انجام دهید و امکان نگهداری آنها را برای ماههای بعد داشته باشید.
بهترین مکان برای راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی خودرو کجاست؟
به پیشنهاد گروه نرم افزاری محک، زمان خود را به یافتن مکانی اختصاص دهید که دارای ویژگیهای زیر باشد:
- بهترین موقعیت مکانی فروشگاه لوازم یدکی، صنف قطعه فروشان شهرتان خواهد بود. هرچند فروش محصول در بورس لوازم یدکی پر رقابت خواهد بود اما اگر اصول بازاریابی را بلد باشید، در همان روزها اولیه مشتریان ثابت خود را پیدا خواهید کرد.
- از دیگر مکانهای مناسب برای راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی خودرو، نزدیکی به صنف تعمیرکاران و مکانیکها خواهد بود.
- طبیعی است که هر چقدر یک مکان شلوغتر و پر تردد تر باشد، مشتریان بیشتری به سمت مغازه شما جذب خواهند شد.
بورس لوازم یدکی تهران کجاست؟
شما کارآفرین گرامی میتوانید برای خرید یا اجاره مغازه و یا حتی تأمین اجناس فروشگاه لوازم یدکی مغازه خود به خیابان چراغ گاز یا چراغ نفت، که امروزه به خیابان امیرکبیر نیز معروف است، مراجعه کنید. در خیابان امیرکبیر و یا حتی خیابان قزوین نیز معمولاً فروش لوازم یدکی خودروهای ایرانی مرسومتر است.
پس اگر قصد دریافت نمایندگی فروش قطعات و لوازم یدکی خودروهای خارجی یا خرید قطعات با برندهایی نظیر نیسان، کیا، میتسوبیشی، هیوندای و غیره را دارید، سری به خیابان اکباتان بزنید.
بازار و مخاطبان هدف فروشگاه لوازم یدکی چه کسانی هستند؟
جایگاه بازار شما، مخاطبانتان را تعیین خواهد کرد. مخاطب اصلی فروشگاه لوازم یدکی شما یکی از سه گروه زیر خواهند بود:
- صاحبان خودروهای از کار افتاده:
در سالهای اخیر به دلیل عدم وجود قوانین سختگیرانه از طرف نیروی انتظامی در کشور ایران، تردد خودروهای از کارافتاده در سطح شهر زیاد شده است. همین امر باعث افزایش تقاضا محصولات جانبی و لوازم یدکی خودرو از طرف صاحبان این نوع از خودروها شده است.
- افرادی که هزینه تعویض خودرو خود را ندارند:
از دیگر مخاطبان مغازه لوازم یدکی خودرو، افرادی هستند که توانایی خرید خودروهای گران قیمت و سالم امروزی را ندارند. همین امیر باعث افزایش تقاضا برای تعویض قطعات خودروهای قدیمیشان و به روز کردن آنها میشود و این موضوع به رشد بازار کار خرید و فروش لوازم یدکی کمک میکند.
درآمد مغازه لوازم یدکی چقدر است؟
طبیعی است که درآمد لوازم یدکی به عوامل زیادی نظیر میزان سابقه فعالیت شما، مکان مغازهتان، تنوع محصولاتتان، مهارتهای بازاریابی و فروش و غیره بستگی دارد، اما بنا بر گزارشهای تهیه شده از افراد شاغل در این صنف، میانگین درآمد مغازههای قطعات و لوازم یدکی ماهیانه چیزی در حدود 15 تا 50 میلیون تومان خواهد بود.
حاشیه سود لوازم یدکی خودرو چقدر است؟
حاشیه سود شغل لوازم یدکی خودرو چیزی در حدود 15 الی 30 درصد روی هر محصول است که این درصد در نوع خود میتواند فوقالعاده باشد. البته در بازارهای پر رقابت برای افزایش فروش، میزان حاشیه سود کمتر است . شاید جالب باشد که در شهرستانها نیز به دلیل دور بودن مراکز توزیع عمده لوازم یدکی، حاشیه سود روی هر محصول بالاتر میرود.
مزایای شغل لوازم یدکی فروشی چیست؟
هنگامی که شغل فروش لوازم یدکی را انتخاب میکنید، مزایای زیادی را برای خود به ارمغان میآورید. از جمله مهمترین آنها به شرح زیر است:
- استقلال فردی:
هنگامی که مغازه لوازم یدکی خودرو خود را راه اندازی میکنید، خودتان رئیس خودتان هستید و کسی نمیتواند شما را اخراج کند یا در تصمیمگیریهایتان دخالت کند. این آزادی عمل و داشتن استقلال فردی بسیار مهم است.
- زمان کاری منعطف:
از مزایای راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی میتوان به این نکته اشاره کرد که ساعت کاری شما دست خودتان است. اینکه چه زمانی کار خود را آغاز میکنید و چه زمانی آن را به پایان میرسانید، کاملاً به خودتان بستگی دارد.
- رسیدن به درآمد بالا:
سود این کسب و کار به نسبت تلاشی که میکنید، بسیار بالا است. هرچقدر بیشتر و سختتر کار کنید، سود بیشتری نصیبتان خواهد شد.
- آینده شغلی خوب:
بر اساس گزارشات به دست آمده، تمامی صاحبان مغازه لوازم یدکی خودرو از شغل خود و آینده شغلیشان اطمینان دارند و تا روزی که انواع ماشینها در خیابانها در حال تردد هستند، نیاز به لوازم یدکی حس میشود.
مشکلات شغل لوازم یدکی چیست؟
بزرگترین مشکل شغل لوازم یدکی دانش ناکافی و تجربه کم است. متاسفانه لوازم یدکی تقلبی و بی کیفیت در بازار بسیار زیاد است و یکی از وظایف فروشندگان لوازم یدکی تشخیص جنس خوب و باکیفیت از محصولات تقلبی است. به دلیل سودآوری بالای این شغل، افراد زیادی اقدام به راه اندازی مغازه لوازم یدکی میکنند که در این زمینه هیچ تجربهای ندارند. قبلا، طبق قانون فقط به افرادی اجازه ورود به این صنف داده میشد که چند سال سابقه فعالیت در این حوزه را داشتند.
این قانون مجددا از سوی اتحادیه الزامی شده است. ضمن اینکه، افراد متقاضی باید در دورههای آموزشی شرکت کنند و در صورت گذراندن آزمون میتوانند از اتحادیه مجوز راه اندازی مغازه لوازم یدکی بگیرند. با اینکه نظارت بر تولید اجناس باکیفیت وظیفه فروشندگان نیست، اما فروختن اجناس تقلبی به جای جنس اصل نیز از نظر اخلاقی و قانونی صحیح نیست. در ضمن، فروشندگان و حتی خریداران لوارم یدکی میتوانند در موارد لازم از کارشناسان خبره اتحادیه لوازم یدکی کمک بگیرند.
لیست لوازم و قطعات قابل عرضه در لوازم یدکی خودرو
قطعات و لوازم یدکی مکانیکی | لوازم اسپرت و تزئینی و ابزارآلات | چراغ | روغن موتور | سیستم گیربکس (جعبهدنده) |
بدنه و متعلقات | آینههای جانبی | روغن ترمز | سیستم سوخت رسانی | بلبرینگ و کاسه نمد و اوورینگ |
متعلقات | ضدیخ | موتور و سیستم متحرکه و اگزوز | لوازم داخل خودرو | زیرپایی (کفپوش) |
شیشه شوی | سیستم ترمز | رنگ و چسب و تسمه | قطعات داخل خودرو | واسکازین |
جلوبندی و سیستم تعلیق | باتری، شمع، وایر، لامپ | آینه هوشمند | آب باطری | سیستم خنک کننده موتور |
رینگ و لاستیک | تسمه | فیلتر روغن | کلاچ و صفحه کلاچ | روغن و فیلتر و سیالات |
قلم ترمیم رنگ | فیلتر هوا | سیستم فرمان و هیدرولیک | سیستم ایمنی سرنشینان | چسب |
فیلتر کابین | سیستم برقی | گیربکس | برف پاک کن و متعلقات | باربند و روف ریل |
مرحله 2: شریک کاری پیدا کنید
متداولترین انواع ساختار کسب و کار شراکتی عبارتاند از: مالکیت انحصاری یا محدود، مشارکت LLP، شرکت با مسئولیت محدود (LLC). ایجاد یک کسب و کار شراکتی از نوع LLC از شما و کسب و کارتان محافظت میکند. شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که برای تشکیل و ثبت آن، حضور حداقل دو شریک لازم است و مسئولیت شرکا به میزان سرمایهای است که به شرکت آوردهاند.
به بیانی دیگر، اگر از مغازه لوازم یدکی شما شکایت شود و دارایی آن برای پرداخت بدهی کافی نباشد، شرکای شما با مسئولیت محدود به میزان سرمایهای که به فروشگاه لوازم یدکی آوردهاند، مسئول پرداخت آن بدهی خواهند بود. مازاد بر آن، طلبکاران نمیتوانند بدهیهای خود را از دارایی و اموال شخصی شرکای مغازه لوازم یدکی مطالبه کنند.
ضمنا تامین کنندگانی که از آنها خرید میکنید حکم شرکای تجاری شما را دارند. شما باید سعی کنید بهترین تامین کنندگان را با بهترین قیمت پیدا کنید و انواع قطعات پرمصرف را جور و در قفسهها و انبار مغازه خود موجود کنید. همچنین باید با تامین کنندگان رابطه خوبی داشته باشید چرا که فروش و درآمد شما وابسته به آنها است.
مرحله 3: ثبت نام برای مالیات
امروزه تهیه و ارسال اظهارنامه برای تمامی اشخاص حقوقی با هر نوع فعالیت و هر نوع معافیت و مشوق مالیاتی (در صورت وجود) اجباری است. مراحل ثبت نام مالیاتی بر اساس رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی به صورت تمام الکترونیکی بوده و نیاز به حضور فیزیکی در ادارات مالیاتی ندارد. کلیه مراحل ثبت نام مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام میشود. مراحل مربوطه به شرح زیر میباشد:
- پیش ثبت نام مالیاتی
- صحت سنجی اطلاعات
- تولید و ارسال اطلاعات کاربری
- ثبت نام الکترونیک
- اعتبارسنجی ستادی و میدانی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی
مرحله 4: ایجاد حساب بانکی تجاری رسمی و دریافت کارت
در هنگام راه اندازی مغازه لوازم یدکی، باز کردن حسابهای بانکی و اعتباری اختصاصی در جهت حفاظت از داراییهای شخصی ضروری است. هنگامی که حسابهای شخصی و تجاری شما با هم ترکیب میشوند، داراییهای شخصی شما (خانه، ماشین و سایر اشیاء با ارزش) در صورت شکایت از فروشگاه شما در معرض خطر قرار میگیرند.
مرحله 5: خرید نرم افزار حسابداری لوازم یدکی
ثبت مخارج مختلف و منابع درآمد برای درک عملکرد مالی کسب و کار شما بسیار مهم است. نگه داشتن حسابهای دقیق به کمک انواع نرم افزار حسابداری، محاسبات مالیاتی سالانه شما را بسیار ساده میکند.
با نرم افزار حسابداری لوارم یدکی محک میتوانید بدون محدودیت محصولات متنوع با دستهبندی مختلف تعریف کرده و به هر یک قیمتهای متفاوت اختصاص دهید. شما میتوانید مشتریان را گروه بندی کنید، اطلاعات مربوط به هر مشتری را ثبت، ویرایش و حذف نموده و نیز، اشتراک ایجاد کنید. همچنین میتوانید سریع و راحت، برای چند مشتری به طور همزمان فاکتور صادر کنید. حتی امکان سفارشیسازی و افزودن هزینه ارسال، حق سرویس، مالیات و… را نیز به فیش فاکتور خواهید داشت.
مرحله 6: دریافت جواز کسب لوازم یدکی
عدم دریافت مجوز مغازه لوازم یدکی میتواند منجر به جریمههای سنگین شود یا حتی باعث تعطیلی کسب و کار شما گردد. پس در همان مراحل اولیه اطلاع از نحوه تأسیس لوازم یدکی نسبت به دریافت مجوزهای مربوطه اقدام کنید.
شرایط اخذ پروانه فروش لوازم یدکی چیست؟
برای دریافت پروانه کسب لوازم یدکی باید به اتحادیه صنف لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات شهرستان مورد تقاضا مراجعه نمایید. در ادامه به بررسی ضوابط دریافت جواز کسب لوازم یدکی میپردازیم:
- به شخصی که بر اساس قوانین نظام صنفی و آییننامههای اجرایی ضوابط پروانه کسب، دارای محل کسبی مورد تأیید اتحادیه بوده و به تنهایی یا با همراهی مباشر خود در محل کسب اشتغال دارد فرد صنفی گفته میشود .
- در اتحادیه صنفی لوازم یدکی جهت یک سمت تحت عنوان فروشنده لوازم یدکی و ماشین آلات اتومبیل مبادرت به صدور پروانه کسب میشود. طبق تعاریف قطعات متصل یا منفصل تمامی ماشین آلات سبک و سنگین همچنین قطعات ثابت انواع اتوبوس و مینی بوس و انواع سواری جزو لوازم یدکی اتومبیل دسته بندی میشوند.
- فروش لوازم یدکی ابزارآلات دیگر همچون دوچرخه، موتور سیکلت و ابزارآلات کشاورزی مشمول فعالیت این اتحادیه نبوده و باید توجه داشته باشید که هر کدام از این اقلام دارای اتحادیه مجزا میباشند.
- بر اساس قوانین فضای مورد استفاده برای این صنف دست کم باید ۱۲ متر مربع باشد. لازم به ذکر است که در مناطقی همچون خیابان امیرکبیر یا سعدی جنوبی و شمالی که بورس لوازم یدکی در شهر تهران میباشند، حداقل متراژ ۹ مترمربع مشخص شده است.
- در ضمن تمامی لوازم مورد نیاز برای این صنف طبق ضرورتهای اتحادیه مشخص میگردد.
مرحله 7: راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی اینترنتی
بعد از تعریف برند خود، قدم بعدی ایجاد یک وب سایت برای کسب و کارتان است. وب سایت در حقیقت همانند تابلوی مغازه و یا ویترین فروشگاه لوازم یدکی شما اســت و کسب و کار شما توسط وب سایت در معرض عموم مشتریان قرار میگیرد. نکته مهمی که وجود دارد این است کـه مشتریان شـما از یک محله و یا حتی یک شهر نخواهد بود بلـکه تمام کسانی که از بستر اینترنت استفاده میکنند، میتوانند مشتریان کسب و کار شـما باشند. وب سایت لوازم یدکی باعث افزایش تعداد مشتریان شده و به رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد.
آیا شغل فروش لوازم یدکی خودرو مناسب است؟
برای کار در مغازه لوازم یدکی و تأسیس مغازه لوازم یدکی خود باید به خودرو و تجهیزات مربوط به آن علاقه داشته باشید. یادگیری و به کار بردن اصول بازاریابی و فروش و جمع آوری اطلاعات درباره انواع لوازم یدکی نیز به شما کمک خواهد کرد.
مدیریت هزینهها با نرم افزار حسابداری لوازم یدکی محک
تا به اینجا با یکدیگر آموختیم که چگونه یک مغازه لوازم یدکی راه اندازی کنیم؟ حال نکته قابل توجه آن است که مدیریت هزینهها در مغازه لوازم یدکی برای فعالان این صنف با چالشهای بسیار زیادی همراه است. محاسبه هزینهها به صورت روزانه و ماهانه، کنترل میزان فروش، ارزیابی سود لوازم یدکی، تشخیص فروش و درآمدها، همیشه برای فعالان این حوزه مشکل است.
با خرید نرم افزار حسابداری لوازم یدکی محک میتوان این کار را به راحتی انجام داد و ضمن نظم دادن به محاسبات حسابداری و اطمینان از عدم بروز اشتباه، سرعت فروش در مغازه لوازم یدکی را بیشتر و اعتماد مشتری را نیز جلب کرد. امید است از راهنمای راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی ما برای کمک به اجرای موفقیتآمیز طرح تجاری مغازه خود نهایت استفاده را برده باشید.
منبع: nextwhatbusiness