آموزش حسابداری خدماتی | مفهوم حسابداری خدماتی + آموزش آن

زمان مطالعه این مقاله: 2 دقیقه

حسابداری علمی‌ نوین

حسابداری با اعداد و ارقام در بخش‌های مختلف مالی یک شرکت، موسسه، نهاد یا مجموعه سر و کار دارد. در واقع با این علم می‌توان از شرایط مالی مربوط به هزینه‌ها، درآمدها، مالیات‌ها و غیره اطلاع پیدا کرد. در این راستا اما حسابداری توانسته روش‌های نوینی را ارائه نماید. قبل از این که به بررسی آموزش حسابداری خدماتی بپردازیم اجازه دهید کمی‌ در ارتباط با این علم نوین صحبت کنیم.

فهرست مطالب

حسابداری توانسته خود را همراه با فناوری و تکنولوژی‌های روز دنیا بالا ببرد. از این رو ما با انواع نرم افزار حسابداری و برنامه حسابداری مواجه می‌شویم. همین نرم افزار‌ها توانسته اند دری به دنیای جدید حسابداری باز کنند. با وجود برنامه‌های متنوع، شرایط مالی و کاری شرکت‌ها بهبود یافته و رشد زیادی پیدا کرده اند. البته حسابداری نوین توانسته در روند بهبود زمان و هزینه مشاغل نیز به خوبی پیش برود.

شرکت‌های خدماتی

آموزش حسابداری خدماتی – منظور از حسابداری خدماتی چیست؟

همانگونه که می‌دانیم فعالیت‌های شرکت‌های خدماتی معمولا غیر ملموس بوده و به ظاهر دیده نمی‌شوند. چرا که کالایی تولید وعرضه نمی‌کنند. به عنوان مثال آموزشگاه‌های موسیقی، شرکت‌های حسابداری، شرکت‌های ترابری و حمل ونقل را می‌توان به عنوان شرکت‌های ارائه دهنده خدمات معرفی کرد. شرکت‌های خدماتی اعم از خصوصی یا عمومی‌در زمینه‌های متنوع به ارائه خدمات می‌پردازند. حسابداری شرکت‌های خدماتی به مجموعه از فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که حسابدار در مسیر آزمایش و تصدیق و همخوانی ستون‌های بدهکار و بستانکاردفتر روزنامه با ستون‌های مشابه در ترازهای آزمایشی از حساب‌های معین و کل انجام می‌دهد.

منظور از حسابداری خدماتی چیست؟

در آموزش حسابداری خدماتی باید سه مرحله اساسی را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول به بررسی مجموعه ای از اقدامات صورت گرفته در دوره مالی پرداخته می شود.
  • در مرحله دوم دفاتر کل و معین با ترازهای آزمایشی توسط حسابدار تعیین می‌شود. در نهایت به بررسی و سنجش در یک دوره مشخص گردش حساب و ستون‌ها، بدهکار و بستانکار می‌پردازد.
  • مرحله سوم در پایان هر سال مالی انجام می‌پذیرد. در این مرحله حسابدار با تهیه کاربرگ به منظور نمایش سود و زیان و ترازنامه  اقدام می‌کند. سپس با ثبت تعدیلات به منظور اصلاح حساب‌های معین و کل یا همان بستن حساب‌های سود و زیان و تهیه تراز نامه و در انتها حساب‌های دائمی، پرونده حسابداری یک سال مالی را خواهد بست.

نحوه آموزش حسابداری خدماتی و انجام آن

همانگونه که می‌دانیم  شرکت‌های خدماتی در قبال ارائه خدمات حق الزحمه دریافت می‌کنند. از این رو حسابداری متفاوتی نیز دارند. اما نحوه حسابداری شرکت خدماتی با توجه به این که صرفا تحصیل درآمد یا صرف هزینه نیست متفاوت می‌باشد. به همین دلیل حوزه فعالیت و آشنایی با حسابداری خدماتی را بسیار گسترده تر می‌کند. باید مراحل حسابداری شرکت‌های خدماتی را شامل بخش‌های بسیاری دانست که عبارتند از:

  • استخراج اطلاعات مالی با کمک جمع آوری اطلاعات رویدادهای مالی
  • تعیین حساب یا حساب‌های بدهکار و بستانکار با تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی
  • بدهکار و بستانکار کردن حساب‌های مربوط در سند حسابداری با صدور سند حسابداری به ترتیب تاریخ وقوع آنها
  • ثبت اسناد حسابداری در دفتر روزنامه و انتقال آنها به ترتیب تاریخ اسناد با بدهکار و بستانکار کردن حساب‌ها
  • انتقال مبالغ بدهکار و بستانکار شده حساب‌های معین از اسناد حسابداری به حساب‌های مربوط در دفتر معین

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله بدهکار و بستانکار در حسابداری را نیز مطالعه بفرمایید.

نکته پایانی

همان طور که اشاره کردیم، حسابداری خدماتی به مجموعه ای از فعالیت‌ها اطلاق می‌گردد که حسابداری شرکت‌های خدماتی در مسیر آزمایش ستون‌های بدهکار و بستانکار از دفتر روزنامه با ستون‌های مشابه در تراز آزمایشی از حساب‌های معین و کل انجام می‌دهند. در این مقاله از وب سایت محک سافت ما به بررسی آموزش حسابداری خدماتی با ارائه جزئیات مربوط به آن‌ها پرداختیم.

برای دریافت جدید ترین مقالات، ایمیل خود را وارد کنید:

با نشر این محتوا، جامعه وبلاگ محک را گسترش دهید

تیم تولید محتوا محک
تیم تولید محتوا محک
نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، یکی از الزامات مهم برای کلیه مشمولین این قانون، دریافت شناسه کالا و خدمات است. شناسه کالا و خدمات یک کد 13 رقمی است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به

اطلاعات بیشتر
معرفی کتاب پدر پول‌دار، پدر فقیر

معرفی کتاب پدر پول‌دار، پدر فقیر؛ 2 الگوی رفتاری متفاوت

زمان مطالعه این مقاله: 4 دقیقه روابط مالی و خلق ثروت یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی محسوب می‌شود؛ اما بسیاری از افراد به آن توجه نمی‌کنند، در نتیجه در مسیر درآمدزایی، سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی زندگی خود با بن‌بست مواجه می‌شوند. متخصصان این حوزه معتقدند با

اطلاعات بیشتر
بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟ + تکنیک های کاربردی

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟ + تکنیک های کاربردی

زمان مطالعه این مقاله: 9 دقیقه امروزه با رشد روزافزون شبکه‌های اجتماعی، تحولات قابل توجهی در روش‌ها و رویکردهای بازاریابی به وجود آمده است. بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، به عنوان یک رویکرد نوین در حوزه بازاریابی، نقش بسیار مهمی در توسعه کسب و کارها، افزایش فروش

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

مشاهده رایگان دمو نرم افزارحسابداری