راه اندازی بستنی فروشی یکی از جالبترین ایدهها برای کارآفرینان علاقهمند به شیرینی جات است. شیر و دیگر محصولات حاصل از آن مانند بستنی به لطف طعمها و انواع جدیدشان، از پرطرفدارترین مواد غذایی در کل دنیا هستند. با افزایش میزان فروش بستنی در هر چهار فصل سال، راه اندازی بستنی فروشی، تبدیل به ایدهای سودآور شده است. شروع یک کسب و کار یعنی شروع ریسک. در ادامه گروه نرم افزاری محک شما را با مراحل راه اندازی بستنی فروشی و درآمد بستنی فروشی آشنا میکنیم.
مغازه بستنی فروشی کجاست؟
بستنی فروشی مغازهای است که در آن عمدتاً بستنی و سایر خوراکیهای منجمد مانند میلک شیک، ژلاتو، معجون و … به فروش میرسد. این خوراکیهای خوشمزه معمولاً با طیف گستردهای از مواد افزودنی تهیه میشوند. یکی از جذابیتهای رفتن به مغازه بستنی فروشی، سفارش خوراکیها مطابق با سلیقه و خواست مشتری است.
راه اندازی بستنی فروشی در 5 مرحله:
در حال حاضر که مشغول مطالعه این مقاله هستید، شما ایدهای عالی برای شروع یک کسب و کار را در دست دارید. پس برای برداشتن قدم بعدی آماده هستید. فرایند راه اندازی بستنی فروشی چیزی فراتر از ثبت آن در مراکز رسمی است. گروه نرم افزاری محک مراحل راه اندازی بستنی فروشی را برای شما گردآوری کرده است. این مراحل تضمین میکند که کسب و کار جدید شما به خوبی برنامه ریزی شود، به درستی ثبت گردد و از نظر قانونی هیچ منعی نداشته باشد.
مرحله 1: برنامه ریزی برای کسب و کار
همیشه داشتن یک برنامه روشن و طرح تجاری برای موفقیت یک کارآفرین ضروری است. داشتن طرح تجاری به شما کمک میکند تا ویژگیهای کسب و کار خود را ترسیم کرده و برخی ناشناختهها را کشف کنید. چند موضوع مهم که باید در نظر گرفته شود عبارتاند از:
- هزینه راه اندازی بستنی فروشی چقدر است؟
- درآمد بستنی فروشی چقدر است؟
- مهارتهای مورد نیاز برای شغل بستنی فروشی چیست؟
هزینه راه اندازی شغل بستنی فروشی چقدر است؟
هزینه راه اندازی این نوع کسب و کار بسته به مدل کسب و کار بسیار متفاوت است اما تقریباً برای هر فرد با هر بودجهای جایی در این صنعت وجود دارد. با مشورت و استفاده از تجربیات افراد کارکشته در شغل بستنی فروشی، هزینه کلی راه اندازی بستنی فروشی به طور متوسط بین 80 تا 100 میلیون تومان برآورد شده است . سرمایه لازم برای بستنی فروشی برای راه اندازی بستنی فروشی به شرح زیر است:
سرمایه لازم برای رهن و اجاره مغازه بستنی فروشی
اجاره یا رهن مغازه کاملاً بستگی به خود شما دارد. برای ارائه خدمات بیشتر به سرمایه بیشتری نیز احتیاج است. اگر میخواهید کار خود را با مغازهای کوچک شروع کنید، بهتر است بیشتر سرمایه خود را صرف تبلیغات، تزئینات و دکوراسیون بستنی فروشی کنید. انتخاب یک محیط مناسب با شرایط عالی و بازدهی بالا برای راه اندازی بستنی فروشی از واجبات است. پس از خرید یا رهن مغازه خود، باید تمامی استانداردهای بهداشتی لازم مورد توجه وزارت بهداشت را رعایت کنید. به طور کلی حداقل هزینهای که باید برای خرید یا رهن مغازه بستنی فروشی کنار بگذارید 80 میلیون تومان است.
متراژ بستنی فروشی
گروه نرم افزاری محک پیشنهاد میکند مکانی را برای تأسیس بستنی فروشی انتخاب کنید که به اندازه ۴۵ تا ۶۰ متر متراژ داشته باشد و دارای آب، برق، گاز و از همه مهمتر لوله کشی شهری باشد. اگر نیت شما راه اندازی بستنی فروشی کوچک است بهتر است متراژی در حدود ٣۰ الی ۴۰ متر را برای بستنی فروشی خود در نظر بگیرید.
اما اگر کارآفرینی ریسکپذیر هستید، متراژی بزرگتر برای بستنی فروشی خود انتخاب کنید و سرمایه کافی برای خرید، رهن یا اجاره آن کنار بگذارید.
محل مناسب برای راه اندازی بستنی فروشی
موقعیت جغرافیایی، موردی تأثیر گذار بر درآمد و میزان سود شماست. حساسیت به خرج دادن در انتخاب موقعیت مکانی مناسب منجر به فروش بالا و جذب مشتری میشود. مکانی را انتخاب کنید که شلوغ و پر رفت و آمد باشد. مثلاً راه اندازی بستنی فروشی در محدوده بازارها، مراکز خرید و مدارس و دانشگاهها و پارکها بهترین گزینه است. خیلی از افرادی که در بازارها مشغول خرید هستند، پس از راه رفتن زیاد به دنبال یک خوراکی خوشمزه میگردند. اینجاست که به سمت بستنی فروشی شما جذب میشوند.
حتماً مکانی را برای راه اندازی بستنی فروشی انتخاب کنید که در کنار داشتن جای پارک خوب، امکان چیدن میز و صندلی مخصوص مشتری هم در آن فراهم باشد.
هزینه خرید تجهیزات موردنیاز برای راه اندازی بستنی فروشی
- خرید یخچال: اولین چیزی که پس از ورود به مغازه بستنی فروشی به چشم میآید، چینش بستنیهای رنگارنگ در یخچالها بزرگ است. یخچالی که خریداری میکنید باید جدید و آکبند باشد. سوراخ نبودن مخزن گاز آن چک شود تا بر اثر بی توجهی محصولات فاسد نشوند. قیمت یخچالها به دلیل نوسانات اقتصادی متفاوت است اما برای خرید آن حداقل 30 میلیون تومان کنار بگذارید.
- بستی ساز قیفی: خرید این دستگاه با توجه به تمایل صاحب بستنی فروشی انجام میگیرد. برای خرید این دستگاه نیز به 30 میلیون تومان سرمایه احتیاج دارید. البته سود بستنی قیفی به دلیل مشتریان زیادی که بستنیهای قیفی دارند، بسیار زیاد است.
- خرید میز و صندلی: تعداد میز و صندلیهای مورد نیاز برای تأسیس بستنی فروشی را متراژ مغازه شما تعیین میکند. اما به طور کلی هزینه میز صندلی چیزی در حدود 1 الی 1.5 میلیون تومان است.
- خرید ظروف یکبار مصرف و نان بستنی: حدود 1 میلیون تومان از سرمایه شما را شامل میشود.
- خرید سایر تجهیزات شامل:
- بستنیساز
- خامه زن
- یخ ساز
- تاپینگ بستنی
- دستگاه بستنی رولی
- تجهیزات آب میوه
- بلندر صنعتی
- آب پرتقال گیر
- آب مرکبات گیر
- آب هویج گیری
- شربت سرد کن دو مخزن
- مخلوط کن
- دستگاه فالوده
- یخ ساز
- آب هویج گیری
چند نوع بستنی داریم؟
از محبوب ترین انواع بستنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بستنی سنتی
- فالوده
- بستنی ایتالیایی (جلاتو)
- بستنی ماشینی
- پاپسیکل، بستنی یخی، آلاسکا
- دون دورما
- ماست بستنی
- رول بستنی
- بستنی سرخ شده
- سوربِ (Sorbet)
هزینه طراحی دکور بستنی فروشی
یک بستنی فروشی با طراحی دکور خوب از خود طعم بستنی هم مهم تر است !
کار آفرینان به خوبی میدانند که دکور و دیزاین یک بستنی فروشی خوب بسیار در جذب مشتری تأثیر گذار است. مغازههای کوچک با فضاهای رنگارنگ به یاد ماندنیتر میشوند و انرژی مثبتی را برای مشتریها به ارمغان بیاورد. بخشی از بودجه خود را برای طراحی دکوراسیون داخلی بستنی فروشی کنار بگذارید تا سر خوشی مشتریان خود پس از میل بستنی در فضایی دوستانه را تضمین کنید.
هزینههای ثابت یک بستنی فروشی چیست؟
بسته به مدل کسب و کار خود، باید ماهانه هزینهای را برای اجاره، آب و برق و نیروی کار در نظر بگیرید. شما باید بخش قابل توجهی از بودجه خود را برای حقوق و دستمزد خدمه فروش کنار بگذارید. پیشنهاد میشود برای داشتن پسانداز، تعدادی از تجهیزات خود را در انبار نگهداری کنید تا در روز مبادا برای تأمین بودجه به فروش برسانید.
گاهی اوقات محاسبات فیش حقوقی پرسنل نیز بسیار پیچیده و زمانگیر است و همچنین خطاهای محاسباتی نیز رخ میدهد. نرم افزار حسابداری محک و افزونه حقوق و دستمزد آن، شما را در انجام راحت این فرایند یاری مینماید. افزونه حقوق و دستمزد محک به شما کمک میکند که به راحتی روند صدور فیش حقوقی را در کمترین زمان طی کرده و امکان نگهداری آنها را برای ماههای بعد داشته باشید.
درآمد بستنی فروشی چقدر است؟
فرض کنید یک بستنی فروشی روزانه پکیجی از محصولات شامل (انواع بستنیها، شیکها، آبمیوهها، فالوده و…) را بفروش میرساند. درآمد بستنی فروشی به طور متوسط در ماههای اول راه اندازی چیزی حدود 10 تا 12 میلیون تومان بهصورت خالص میباشد. هزینههای ثابت که در بالا درباره آنها صحبت کردیم نیز چیزی در حدود 3 میلیون تومان میشود که از درآمد ناخالص کم میشود. در کنار این موارد باید گفت که میزان درآمد بستنی فروشی به عوامل مختلفی می تواند بستگی داشته باشد اما در کل این درآمد مناسب است.
مهارت مورد نیاز برای راه اندازی بستنی فروشی چیست؟
برای راه اندای بستنی فروشی نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نمیباشد اما داشتن مهارتهای زیر الزامی است :
- آشنایی با تولید و ساختار انواع بستنی
- آشنایی با بهداشت و کیفیت مواد اولیه بستنی
- آشنایی با اصول اولیه فرآوری خامه و بستنی
- آشنایی ابتدایی با اصول بازاریابی
- مهارت در ارائه اطلاعات کافی درباره طعم بستنیها
- نگهداری مناسب از محصولات و جلوگیری از فساد آنها
- برقراری ارتباط صحیح با مراجعه کننده
- انتخاب فضای مناسب برای عرضه محصولات
مرحله 2: ثبت نام برای مالیات
امروزه تهیه و ارسال اظهارنامه برای تمامی اشخاص حقوقی با هر نوع فعالیت و هر نوع معافیت و مشوق مالیاتی (در صورت وجود) اجباری است. مراحل ثبت نام مالیاتی بر اساس رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی به صورت تمام الکترونیکی بوده و نیاز به حضور فیزیکی در ادارات مالیاتی ندارد. کلیه مراحل ثبت نام مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام میشود. مراحل مربوطه به شرح زیر میباشد:
- پیش ثبت نام مالیاتی
- صحت سنجی اطلاعات
- تولید و ارسال اطلاعات کاربری
- ثبت نام الکترونیک
- اعتبارسنجی ستادی و میدانی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی
مرحله 3:ایجاد حساب بانکی تجاری و دریافت کارت
در هنگام راه اندازی بستنی فروشی، باز کردن حسابهای بانکی و اعتباری اختصاصی در جهت حفاظت از داراییهای شخصی ضروری است. هنگامی که حسابهای شخصی و تجاری شما با هم ترکیب میشوند، داراییهای شخصی شما (خانه، ماشین و سایر اشیاء با ارزش) در صورت شکایت از بستنی فروشی شما در معرض خطر قرار میگیرند.
مرحله 4:خرید نرم افزار حسابداری آبمیوه و بستنی فروشی
ثبت مخارج مختلف و منابع درآمد بستنی فروشی برای درک عملکرد مالی کسب و کار شما بسیار مهم است. نگه داشتن حسابهای دقیق به کمک انواع نرم افزار حسابداری، محاسبات مالیاتی سالانه شما را بسیار ساده میکند. با نرم افزار حسابداری آبمیوه و بستنی فروشی محک میتوانید بدون محدودیت محصولات متنوع با دستهبندی مختلف تعریف کرده و به هر یک قیمتهای متفاوت اختصاص دهید. شما میتوانید مشتریان را گروه بندی کنید، اطلاعات مربوط به هر مشتری را ثبت، ویرایش و حذف نموده و نیز، اشتراک ایجاد کنید. همچنین میتوانید سریع و راحت، برای چند مشتری به طور همزمان فاکتور صادر کنید. حتی امکان سفارشیسازی و افزودن هزینه ارسال، حق سرویس، مالیات و… را نیز به فیش فاکتور خواهید داشت.
ارسال مبلغ فاکتور بستنیهای سفارش داده شده بر روی دستگاه کارت خوان امکانی است که جلوی ورود مبالغ اشتباه را میگیرد. به کمک نرم افزار حسابداری محک، رسید دریافت وجه نیز بهصورت خودکار بر روی فاکتور شما ثبت میگردد. به این ترتیب ضمن نظم دادن به محاسبات حسابداری و اطمینان از عدم بروز اشتباه، سرعت فروش در بستنی فروشی شما بیشتر شده و اعتماد مشتری نیز جلب میشود.
مرحله 5: دریافت جوازکسب بستنی فروشی
عدم دریافت مجوزها و مجوزهای لازم میتواند منجر به جریمههای سنگین شود یا حتی باعث تعطیلی کسب و کار شما شود. پس در همان مراحل اولیه راه اندازی بستنی فروشی نسبت به دریافت مجوزهای مربوطه اقدام کنید.
برای دریافت پروانه کسب مغازه بستنی و سایر محصولات لبنی از اتحادیه میبایست مراحل زیر را دنبال کنید:
- از طریق سامانه ایرانیان اصناف (iranianasnaf.ir) درخواست خود را ارسال میکنید.
- پس از بررسیهای اولیه از طرف ارگان مربوطه در مرحله اولیه درخواست مورد بررسی قرار میگیرد. حدوداً ۱۰ روز طول میکشد.
- در صورت پذیرش اولیه امکان ارسال مدارک به وجود میآید.
- پس از ارسال مدارک و پذیرش اسناد، به واحد مذکور بازرسی جهت بازدید از اتحادیه ارسال میشود.
- در مرحله بعد هیئت مدیره اتحادیه با توجه به شرایط فرد، در مورد او تصمیمگیری نموده و اگر دارای صلاحیت بود، تأییدیه دریافت جواز کسب و جواز راه اندازی بستنی فروشی را به او ارائه مینمایند.
- در مرحله آخر پرداخت وجوه الزامی اتحادیه از طریق سامانه ایرانیان اصناف باید انجام شود.
- در مرحله آخر اگر فرد صلاحیت دریافت جواز کسب را داشت رئیس اتحادیه جواز کسب او را برای یک سال صادر نموده و بعد از یک سال برای یک دوره پنج ساله یا ده ساله تمدید مینماید.
چگونه بستنی فروشی خود را تبلیغ کنیم؟
بهترین راه برای بازاریابی بستنیهای موجود در مغازه بستنی فروشی که مستقیماً به افراد فروخته میشود و جذب مشتری بستنی فروشی، ارائه تستر از آن محصول است. یک بستنی فروشی موفق بخش کوچکی از انواع بستنی را تحت عنوان تستر به مشتریان تعارف می کند تا با مزه کردن آنها مشتریان را جذب مغازه کند.
مشاغل مربوط به بستنی فروشی کداماند؟
- مغازه لبنیاتی
- شرکتهای توزیع بستنی
- میوهفروشیها
مزایا و معایب بستنی فروشی چیست؟
از مزایای این شغل خوشمزه میتوان به درآمد بالای آن، تنوع در کار، چهار فصل بودن این شغل اشاره کرد اما در کنار تمام این مزایا باید ساعت کار بالای این شغل را نیز عیب دانست.
مدیریت هزینهها با نرم افزار حسابداری بستنی فروشی محک
تا به اینجا به آموزش راه اندازی بستنی فروشی پرداختیم . شاید جالب باشد بدانید که مدیریت هزینهها در بستنی فروشی برای فعالان این صنف با چالشهای بسیار زیادی همراه بوده است و محاسبه هزینهها به صورت روزانه و ماهانه، کنترل میزان فروش، ارزیابی سود بستنی فروشی، تشخیص فروش و درآمدها، همیشه برای فعالان این حوزه مشکل است.
با استفاده از نرم افزار حسابداری بستنی فروشی محک میتوان این کار را به راحتی انجام داد و ضمن نظم دادن به محاسبات حسابداری و اطمینان از عدم بروز اشتباه، سرعت فروش در بستنی فروشی را بیشتر و اعتماد مشتری را نیز جلب کرد. امید است از راهنمای راه اندازی بستنی فروشی ما برای کمک به اجرای موفقیتآمیز طرح تجاری مغازه بستنی و آبمیوه فروشی خود نهایت استفاده را داشته باشید.
منبع : wikihow
9 Responses
وای چه شغل خوشمزه ای . جالب بود .ممنون.
و پر دردسر !
راه اندازی بستنی فروشی در کنار تمام سختی هایی که داره ارزش وقت گذاشتن رو داره چون بازارخوبی داره مخصوصا تو فصل تابستون. اگه یکم خلاق باشین و تلاش بیشتری کنین میتونین به درآمدهای خوبی برسین
سلام. شما بستنی فروشی دارین؟؟
اگه دارین لطفا کمکم کنین
آیا پر این شغل حدود کاری هم وجود دارد؟
مثلا
۱۰تا مغازه بالا تر یک بستنی فروشی باشد ؟
برای گرفتن جواز کثب حدود صنفی داره؟ یا خیر!
سلام و ممنون از رهنمودهایتان بسیار عالی وتشکر از زحمتی که گشیده اید. خوشحال میشم 0تا100 بنده را راهنمایی جهت را اندازی مغازه آبمیوه وبستنی فروشی کمکم کنید برای پسرم میخواهم.
سلام ممنون از مقالتون
ایا میشه برای راه اندازی بستنی فروشی از وسایل دست دوم استقاده کرد یا خیر ؟
ممنون
سلام.بله این امکان وجود دارد. اگر وسایل راه اندازی بستنی فروشی دست دوم می خرید از تمیز و استریل بودن آن مطمئن شوید.
سپاس از توضیحات عالی و دقیق
فقط درصد حاشیه سود را اعلام نکردید